proszę o pomoc

• Autor wątku Autor wątku ania1984
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ania1984

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
W styczniu dostałam rozwód, mam półtora rocznego syna-ja mam opiekę nad synkiem, były mąż ma częściowe prawa. Zostały mu przyznane widzenia z dzieckiem 3 razy w tygodniu, we wtorek i czwartek 16-18,w sobote 12-17, oraz może zabrac dziecko na spacer- do tej pory przychodził sporadycznie, może 1/3 z tego co powinien. Ewidentnie nie zależy mu na dziecku, raczej przychodzi aby się zemścic na mnie- chociaż nie wiem za co, chya dlatego że od niego odeszłam (rozwiodłam się ponieważ nie mogliśmy się dogaddac, oszukiwał mnie w sprawach finansowych, podejrzewam ze mnie zdradzał-zresztą przyznał się do tego i wogóle nie zajmował sie dzieckiem-chociaż trzeba zaznaczyc że dziecko było planowane).
Przychodząc wyzywa mnie i moją rodzinę, robi awantury, przyjeżdża Policja, raz doszło do rękoczynów-szarpaliśmy się- Policja powiedziała, że nie mam po co jechac na obdukcje(miałam siniaka na nodze,ręce, wrzewrócił mnie i upadłam na plecy-ale tam nie było sińca). Złożyłam sprawe na policje o znieważenie-sprawa poszła do Sądu, również złożyłam sprawe o posługiwanie się fałszywym świadectwem przez byłego męża (gdy byliśmy małżeństwem on kupił sobie świadectwo ukończenia technikum i maturalne)-gdy się od niego wyprowadzałam, skopiowałam to świadectwo (on o tym nie wie), obie sprawy są w toku.
Przy tych awanturach obecny jest przede wszystkim syn i wszystko słyszy i widzi, a to wpływa na jego zły rozwój psychiczny. Złożyłam wniosek o zmiane widzeń-czekam na sprawe. Jak idzie na spacer ide za nim,zabiera dziecko do obcych ludzi-ja nie moge nic zrobic, boje się że ma podrobiony paszport i może zabrac dziecko!Wie że syn jest dla mnie wszystkim i tylko w ten sposób może mnie zranic/skrzywdzic! Boje się! nie wiem co mam robic! Proszę pomóżcie!
Z góry dzięku

Dziecka bez Twojej zgody nigdzie za granicę państwa nie wywiezie.
Jeżeli tak bardzo się boisz o syna i siebie, to złóż wniosek o pozbawienie praw rodzicielskich ojca. Ale może warto zastanowić się dłużej nad tym, ponieważ chodzi tu o ojca dla dziecka, które potrzebuje nie tylko matczynego ciepła....

Powrót