A
annex83
witam,2 miesiące temu doszło do awantury rodzinnej której byłam świadkiem,siostra mojego partnera wróciła do domu pod wpływem alkoholu,ważne jest to,że ma ona syna z orzeczoną lekką niepełnosprawnością;przyprowadziła do domu swojego kochanka;my mamy małe dziecko; po opuszczeniu naszego pokoju, ona zaczęła prowokować słowami mojego partnera(swojego brata), po czym rzuciła się na niego z rękoma, do tego dołączył jej syn oraz kochanek, dziecko było pomiędzy dorosłymi,w trakcie szamotaniny lekko oberwał i teraz cała wina wg niej ma spaść na niego, zadzwoniłam na policję i oni kazali opuścić jej mieszkania wraz z dzieckiem i kochankiem gdyż była pod wpływem alkoholu;zastanowiło mnie to,że policja nie zareagowała w bardziej konkretny sposób, choćby biorąc ją na komisariat, jest to osoba, która jest już notowana i ma swoją kartotekę; chciałabym się dowiedzieć w przypadku założenia przez nia sprawy jak długo czeka się na wezwanie z sądu i jakie mogą być ewentualne konsekwencje;chcę również dodać,że partner mój nie był nigdy karany ani nie miał do czynienia z prawem; góry dziękuje za odpowiedź