proszę o pomoc

• Autor wątku Autor wątku mika262
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mika262

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam mam pytanie zostalam wyrejstrowali z urzędu pracy ponieważ odmówiłam przyjęcia pracy z względu na dzieci mam córkę 2letnia i 8letnia nie mam z kim ich zostawić bo mąż pracuje za granicą A nie mam rodziny zeby pilnowali przedszkola przyjmuja od 2,5roku A na żłobek mnie nie stac jak mam napisac odwolanie od decyzji prosZę o pomoc

W tej sytuacji Pani rejestracja w PUP jako osoba bezrobotna (czyli zdolna i gotowa do podjęcia pracy) jest bezcelowa. Odwołanie nie ma szans powodzenia.

Witam, poszukuję pomocy. Od 1 stycznia b.r. jestem niepracującym na świadczeniu chorobowym (skrajna depresja, która zmusiła mnie do odejścia z pracy i podjęcia leczenia bez stresu). Do tej pory sam utrzymywałem rodzinę: żonę i dzieci (prawie dorosłe). Żona nigdy nie pracowała i nie była zarejestrowana jako bezrobotna, jest schorowana i straciła ubezpieczenie (jako małżonek ubezpieczonego). Jak zapewnić jej opiekę lekarską.

Wykupić ubezpieczenie w NFZ (ok. 300 zł) albo poprosić o ubezpieczenie OPS (pod warunkiem, że dochód na 1 członka rodziny nie przekroczy kryterium dochodowego).

Powrót