prosze o pomoc

• Autor wątku Autor wątku juluś
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

juluś

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
witam.jesli ktos bedzie mi mogl udzielic jakis wiadomosci z gory dziekuje.
moj mezczyzna byl poszukiwany kilkoma listami gonczymi,za napady,narkotyki,jazde pod wplywem alkoholu.czesc z nich odsiedzial.za rozboj calosc za narkotyki polowe i w tym czasie odwiesili mu za jazde i sie nie zglosil mial do odsiadki tylko 9 miesiecy.w trakcie ukrywania sie popelnil nastepne przestepstwo a mianowicie kradziez duzej gotowki.zlapali.osadzili niema.:-(chce pomoc niewiem jak wynajelam adwokata.co dalej?mam pytanie czy jest mozliwosc polaczenia ,czyli zrobienia tzw.lacza,czy ma szanse wyjsc na polowe kary?i ile moze mu za to grozi?z gory dziekuje,acha dodam dla zdziwionych moimi pytaniami skoro jest adwokat........jest ale ogolnie to sami wiecie jak jest kase wziol,a ja nadal czekam na wiadomosci,bo caly czas zajety pan mecenas.pozdrawiam

jesli jest recydywista to nie po polowie kary, sama wspomnialas ze cos juz odsiedzial. Co do laczenia kar istnieje juz taki watek i podejrzewam, ze znajdziesz tam odp na swoje pytanie jesli nie to przeanalizuj art 85 kk tj, Jeżeli sprawca popełnił dwa lub więcej przestępstw, zanim zapadł pierwszy wyrok, chociażby nieprawomocny, co do któregokolwiek z tych przestępstw i wymierzono za nie kary tego samego rodzaju albo inne podlegające łączeniu, sąd orzeka karę łączną, biorąc za podstawę kary z osobna wymierzone za zbiegające się przestępstwa.

dziekuje za odpowiedz,hm....jest recydywista,jesli nie polowa kary to ile?a co do art.85 mozna prostrzym jezykiem prosze.a wiesz ile za to moga mu dowalic?

prostym językiem ne podlegają łączeniu pzestępstwa z tego samego paragrafu

A co ma ten sam paragraf do łącznego? Nie o art. chodzi tylko o daty popełnienia czynów i zapadniecia wyroków za nie orzekanych.

juluś - odpowiadając na twoje pytanie z priva - "z tego co zrozumialam jesli zostaly popelnione po orzeczeniu wyroku.nie podegaja laczeniu?" - dobrze zrozumiałaś. Nie podlegają łączeniu z tym orzeczonym wyrokiem. Nowe przestępstwo popełnił po zapadnięciu (ba, po uprawomocnieniu się i po odbyciu) wyroków w innych sprawach.

Powrót