Proszę o Pomoc

• Autor wątku Autor wątku elo3311
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

elo3311

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Cześć nie wiem gdzie umieścić ten post więc piszę na ogólnym.

Moja sprawa ostatnio skradźono Motocykl Suzuki GS 500 mojemu mechanikowi poszliśmy na policję w tej spwarie złożyliśmy zezniania i ugadałem się (znajomym) mechanikiem ktoremu skradziono motor że bedzie mi płacił daną kwotę przez pewien okres ale wiadomo słowa to słowa chciałbym mieć to na papieże. Moje pytanie jest takie czy jest jakaś umowa lub oświadczenie na takie coś Proszę o przykład takiej umowy lub oświadczenia Dziękuje i Życzę Miłego dnia wszystkim

A ten mechanik prowadzi legalną działalność ? Powinien mieć ubezpieczenie i wtedy zgłaszasz się do jego TU.
Ale oczywiście możecie sobie spisać taką umowę i zawrzeć w niej sposób uregulowania zobowiązań sprawcy. Najlepiej u notariusza.

Znaczy ten Mechanik nie ma działalności poprostu to kolega Po taniości chciałem naprawić motor ale teraz mam nauczkę więc tylko autoryzowane serwisy ;)

Możesz podać przykład tej umowy

Nie mogę. Przecież ty znasz lepiej sprawę i wiesz lepiej co chcesz uzyskać.

Nie wiem jak napisać taką umowę wzór jak bym miał by wszystko załatwiło

Ale co chcesz wiedzieć? Opisujesz to wszystko, co chcesz uzyskać. Kto, komu, ile, jak często, za co, co w przypadku kiedy nie będzie tego robił. I inne jeśli uznasz za niezbędne.

Powrót