Prosze o porade

• Autor wątku Autor wątku lukasz2388
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukasz2388

Witam

Jesli matka dziecka uda sie do USC bez ojca dziecka(związek pozamalzenski) To gdy pozniej wystąpie o ustalenie ojcostwa.. wtedy matka pokrywa finanse związane z badaniami DNA ??? zeby uzn ac dziecko , musze osobiscie byc w usc , jesli ona zarejstruje dziecko sama a poda mnie jako ojca i da swoje nazwisko -moze tak zrobic? Bo juz sie pogubilem w tej sprawie... Ja chce jak najbardziej uznac dziecko , uregulwoac kontakty z dzieckiem i placic alimenty , tylko ona mi sprawia caly czas problemy... Dlatego boje sie ze pojdzie bezemnie do urzedu i bede musial wylozyc pieniądze na testy DNA i sprawy w sądzie... Prosze o pomoc

Jeśli matka dziecka nie zaprzecza, że jestes ojcem to badania DNA nie sa potrzene. Oświadczasz, że jestes ojcem dziecka,płacisz alimenty, regulujesz kontakty z dzieckiem.
Matka dziecka nie zgadza się, abys uznał dziecko w USC- nalezy to zrobić przed sadem.

okazalo sie ze matka dziecka zarejstrowala nazego synka bezemnie.. Bylem u adwokata i chce zlozyc pozew do sądu o uznanie syna.. Przedstawil mi kosztorys prowadzenia sprawy... Na początek pozew o uznanie - 300 zl , czy to jest duzo??

Cennik opłat sądowych znajdziesz w internecie. Sprawa jest jasna, / mam na mysli, że jesteś pewny ojcostwa/to po co Ci adwokat. Stracisz pieniądze.

zeby dobrze poprowadzil sprawe , zeby wszystko poszlo dobrze... chce jak najczesciej widywac mojego syna .. Tak jestem pewien ze to moj syn.. To ile spraw moze mnie czekac... tzn pierwsza o uznanie dziecka .. potem alimenty.. potem uregulwanie widzien... czy jak ??

sklada pan wniosek o ustalenie ojcostwa,przyznanie alimentow i widzen w jednym.nie potrzebuje pan adwokata.jesli pana partnerka przyzna ze dziecko jest pana przed sadem nie beda potrzebne zadne badania DNA,jesli bedzie zaprzeczac beda badania i jesli sie okaze ze pan jest ojcem ona poniesie koszty tych badan.
niech pan nie bierze zadnego adwokata to zbedne koszta,jesli jest pan ojcem biologicznym to prosta sprawa zostana panu przyznane prawa rodzicielskie widzenia i alimenty.ps.zlozenie wniosku o ustalenie ojcostwa jest za darmo w sadzie nie dawaj sie naciagnac adwokatowi
http://kancelariabielsko.info/Ustawowe-zwolnienie-od-kosztow-sadowych-14.html

Ostatnia edycja:
matka dziecka zarejstrowala sama dziecko , jestem jako ojciec nieznany... co mam z tym zrobic?

Powrót