Proszę o poradę

• Autor wątku Autor wątku macewa3
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

macewa3

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam!Mój problem jast taki :z powodu długów komornik zajął mi wynagrodzenie,wierzycieli było kilku jeden z nich wystąpił o egzekucję z nieruchomości o czym zostali powiadomieni pozostali .Odbyly się dwie licytacje bezskuteczne.Komornik umorzył egzekucję jako bezskuteczną na mocy art.824 kpc W chwili obecnej ciągle mam zajęte wynagrodzenie i dodatkowo osoba która dzierżawi mój lokal wpłaca czynsz na konto komornika w sumie 1100 zł. To przekazywane jest wyłącznie na mój dług w ZUS-ie .Od komornika otrzymuję raz w miesiącu postanowienie o zakończonej egzekucji i są to składki na fundusz pracy w kwocie 20zł.
Nie mogę się doliczyć komornik otrzymuje 1100zł a reguluje składkę na fundusz pracy w kwocie 20zł .Gdzie pozostała kwota ? Jak to jest liczone jakie wysokie są koszty komornicze?

[cytat="macewa3"]Witam!Mój problem jast taki :z powodu długów komornik zajął mi wynagrodzenie,wierzycieli było kilku jeden z nich wystąpił o egzekucję z nieruchomości o czym zostali powiadomieni pozostali .Odbyly się dwie licytacje bezskuteczne.Komornik umorzył egzekucję jako bezskuteczną na mocy art.824 kpc W chwili obecnej ciągle mam zajęte wynagrodzenie i dodatkowo osoba która dzierżawi mój lokal wpłaca czynsz na konto komornika w sumie 1100 zł. To przekazywane jest wyłącznie na mój dług w ZUS-ie .Od komornika otrzymuję raz w miesiącu postanowienie o zakończonej egzekucji i są to składki na fundusz pracy w kwocie 20zł.
Nie mogę się doliczyć komornik otrzymuje 1100zł a reguluje składkę na fundusz pracy w kwocie 20zł .Gdzie pozostała kwota ? Jak to jest liczone jakie wysokie są koszty komornicze?[/cytat]

niestety Twoja wypowiedź jest niezrozumiała.
Komornik bierze 15% od wyegzekwowanej kwoty resztę powinien przekazać wierczycielom.
Rozmiemiem , ze od Ciebie bierze połowę pensji i ten czynsz.
Egzekucje z nieruchomosci musiał na rok umorzyć, ale pewnie do niej po roku wróci.
Komornik nie ma obowiązku rozczać się co miesiąc przed tobą ale ma obowiązek pokazać Ci to rozliczenie jak do niego pójdziesz i tego zarządasz.
I to jest chyba nejlepsze wyjście z sytuacji.

Morski

Powrót