Proszę o radę

• Autor wątku Autor wątku Blink68
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Blink68

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,niedawno skontaktowałem się z moją byłą dziewczyną,która jest w Anglii i jak się okazało jej "chłopak" prawie codziennie ją bije,chodzi cała posiniaczona a na dodatek zabrał jej wszystkie dokumenty,telefon i straszy ,że naśle kogoś na nią albo sam zabije.Powiedział też ,że nie pozwoli jej wyjechąć stamtąd.Ona chce wrócić do Polski ,ale z dokumentów ma jedynie prawo jazdy.Powiedziała ,że nie pójdzie na policję bo się boi.Najgorsze,że oni pracują w jednej firmie i on stwierdził ,że ją zniszczy (ten koleś to anglik).Ona napisała mi żebym przyjechał,tyle że co ja mogę załatwić?pewnie nic,oprócz tego,że zająłbym się nim po swojemu.Proszę o pomoc w tej sprawie bo to poważny problem dla mnie.Jeszcze takie pytanie,czy jest możliwe przekroczenie granicy na prawie jazdy?

Przekroczenie granicy na podstawie prawa jazdy oczywiście nie jest możliwe.
Jeśli chodzi o powrót do Polski to nie widzę problemu, jeśli oczywiście sama "Zainteresowana" wyrazi chęć powrotu. Wówczas należy zgłosić w polskim konsulacie lub ambasadzie fakt utraty dokumentu tożsamości. Dokument tymczasowy zostanie wydany w następnym dniu roboczym.

Powrót