PROSZE O RADE

• Autor wątku Autor wątku marzenaz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marzenaz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
MAM PROBLEM WIELKI JESTEM MATKĄ 3 DZIECI 2 Z NICH CHODZĄ DO SZKOŁY I OD KILKU TYGODNI PANI PEDAGOG ZACZEŁA WZYWAĆ DZIECI NA ROZMOWY NO I ZACZĄŁ SIE KOSZMAR DZISIAJ BYŁAM NA POSTERUNKU POLICJI TRAKTOWALI MNIE JAK PRZESTEPCE KTÓRY JUŻ JEST WINNY Z GÓRY JESTEM OSKAŻONA O MALTRETOWANIE DZIECI JESTEM JUŻ BEZ SIŁ NIEWIEM CO MAM ROBIĆ BO NAJLEPSZE Z TEGO WSZYSTKIEGOJEST TO ŻE MOJA TEŚCIOWA JEST OSOBĄ KTÓRA NAJWIĘCEJ NAMIESZAŁA CHOĆ Z NAMI NIE MIESZKA NIEWIEM CO MAM ROBIĆ NIETWIERDZE ZE NIGDY NIE DOSTAŁY KLAPSA ALBO JE NIE WYZYWAŁAM ALE ODRAZU MALTRETOWANIE DLAMNIE TO SZOK MÓJ MĄĘŻ JEST PSYCHICZNIE CHORY TEŚCIOWEJ JAK COŚ NIE PASUJE DZWONI POPRPSTU DO PSYCHIATRY I JUŻ JEDZIE DO ZAKŁADU PSYCHIATRYCZNEGO ON NIEMA NIC DO POWOEDZENIA CHOCIASZ SAM POWINIEN DECYDOWAĆ ZRESZTĄ JA TESZ ZAJMUJE SIE WSZYSTKIMDOSŁOWNIE MUSZE PRACOWAĆ BO Z JEGO RENTY NIE DA RADY ŻYĆ PROSZE O RADE BO SPRAWA JESZCZE NIE JEST W SĄDZIE

Nie wiem, czy bez zgody rodziców Pani pedagog może wzywać dzieci na rozmowę. Idź wyjaśnij. Czy mieszkaszz mężem? Co mąż na to wszystko? czy naprawdę jest chory, ma papiery? Jeśli tak to pewnie wystąpiłabym o odebranie praw rodzicielskich. Szukałabym pomocy w jakiejś fundacji (np pisałamm maila do rzecznika praw dziecka, oddzwoniono do mnie i wystosowano pismo w mojej sprawie, do zainteresowanej instutucji). Może opieka społeczna zrobiła by wgląd w sytuację. zawsze można pozwać teściową o oszczerstwo, czy zniewagę.

DZIĘKI BARDZO ZA ODPOWIEDZ WŁAŚNIE WRUCIŁAM ZE SZKOŁY GDZIE SIE DOWIEDZIAŁAM ZE PZNI PEDAGOG RODIŁA WSZYSTKO BEZ WIEDZY SZKOŁY CZY MA TAKIE PRAWO

Nawet na wysłanie badań z przychodni przyszkolnej do szkoły musi być zgoda rodzica, możesz to zgłosić do Dyrektora, albo kuratorium. Robiłam niedawno takie badania dziecku i psycholog pytał mnie czy wyrażam zgodę na przesłanie danych d o szkoły. Tak samo wychowawca pytał się czy wyrażam zgodę na rozmowę pedagoga z dzieckiem.

Powrót