Proszę o szybką pomoc. Zakład Karny!!!

• Autor wątku Autor wątku Sylwiax99
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sylwiax99

Witam, mój chłopak ma być za niedługo przetransportowany do Zk, mówił mi, ze podejrzewa Herby, Nyse lub Wojkowice. Ma 20 lat dopiero w Marcu 21 czyli jest tam jakby małolatem.Jestem jego narzeczoną mieszkałam z nim. Teraz do sedna, chciałabym się dowiedzieć czy i w jaki sposób dostanie pozwolenie na widzenie w pokoju intymnym. Podobno do 21 rż nie dostanie ale nie wiem ile w tym prawdy i co bym ja musiała zrobić żeby się zgodzili. Nic o tym nie wiem, czy mam pisać prośbę czy on ma pisać i czy w którymś z tych zakładów jest wgl taka możliwość.

Ostatnia edycja:
Sylwiax99 napisał:
Teraz do sedna, chciałabym się dowiedzieć czy i w jaki sposób dostanie pozwolenie na widzenie w pokoju intymnym.

Ty dostaniesz bez problemu jeśli masz ukończone 18 lat. To twoja decyzja czy nie boisz się zamknięcia w jednym pomieszczeniu z przestępcą bez dozoru funkcjonariusza.
A pan przestępca musi otrzymać takie widzenie w formie nagrody lub ulgi. Na nagrodę trzeba zasłużyć a ulgę uzasadnić.

Dlaczego domagasz się "szybkiej odpowiedzi"? Ktoś umiera że to takie pilne?

Nie, nie boje się ,,zamknięcia" z moim Łobuzem.Chodzi o to czy dostanie takowe widzenie nie mając 21 lat. Raczej jak ktoś nie chce czekać 5 dni na odp to oczywiste, że prosi o szybką odpowiedź.

Jak ktos chce szybka odpowiedz to idzie do prawnika....a nie pogania wolontariuszy.

A czy ja kogoś poganiam? Napisałam tylko, że PROSZĘ o szybką odp a nie ,, MACIE MI JUZ ODPOWIEDZIEĆ" więc jeżeli nie masz nic wartościowego do napisania to odpuść temat. ;)

Do ukonczenia 21 lat powinien byc osadzony w ZK dla młodocianych
O takie widzenie twoj łobuz bedzie musiał sie postarac.
Ma na to ponad 3 lata...

Dziękuje, mógłbyś mi powiedzieć jeszcze czy widzenie intymne a bez dozoru to to samo czy 2 inne?

Aktualnie w Katowicach ale prawdopodobnie trafi do Wojkowic. Podobno na widzeniu bezdozorowym jest normalnie krzesło i stół, nie ma łóżka ani nic podobnego.

Łozko to jak wyjdzie poki co jest w wiezieniu a to kara a nie przyjemnosc.

Kara karą ale człowiek też ma prawo do podstawowych życiowych potrzeb. Skoro istnieje coś takiego jk widzenie intymne to niby dlaczego ma niby czekać do wyjścia? :roll:

Jakie podstawowe życiowe potrzeby?? Podstawowe życiowe potrzeby- to jedzenie, picie, sen, dostęp do wody i łazienki a nie seks. Poza tym widzenie intymne jest najwyższą formą nagrody dla osadzonego, musi sobie na nie zasłużyć, a nie, że " on chce" i " ona chce".

Nie rozumiem tej typowej gówno burzy. Zadałam zwykłe pytanie i oczekiwałam prostej odp. Nie napisałam ,, Jakie macie zdanie o tym?" więc nie interesuje mnie to zbytnio. Jeżeli masz zamiar dodać coś co jest faktycznie interesujące to proszę bardzo a jeżeli nie to żegnam. :)

Mógł nie wydziwiać to miałabyś widzenia intymne codziennie. Teraz ma odsiedzieć karę, oby bez żadnych przyjemności.

Łysy100 napisał:
Łozko to jak wyjdzie poki co jest w wiezieniu a to kara a nie przyjemnosc.
W pokoju do widzeń w oddzielnym pomieszczeniu bez osoby dozorującej ("intymnych") JEST łóżko. W pokoju do widzeń bez osoby dozorującej jest stolik (lub kilka stolików) i krzesła.

Powrót