Proszę o szybko pomoc... Firma westerfield (maszynki do golenia )

• Autor wątku Autor wątku Krris94
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
K

Krris94

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam wszystkich, proszę o szybką pomoc tak jak w temacie chodzi o firmę westerfield i jej maszynki które są teoretycznie za darmo.
Dziś w pracy dzwoni do mnie pan, który proponuje dobrej jakości maszynki, ten pan informuje mnie że ta rozmowa jest nagrywana. Po zakończonej rozmowie dostaje sms o treści : ,,Witamy.Tu westerfield International AG z siedzibą w St. Gallen w Szwajcarii. Oferujemy Panu/Pani ekskluzywną maszynkę do golenia.
Paczka powitalna z maszynką Matrix całkowicie gratis.
Możesz odstąpić od umowy w ciągu 14 dni od otrzymania paczki powitalnej.
Umowę możesz rozwiązać w każdym czasie, z miesięcznym okresem wypowiedzenia poprzez złożenie pisemnego oświadczenia woli w tym przedmiocie na adres biura obsługi klienta (Plac Grzybowski 12/16, 00-104 Warszawa)
Kolejne paczki z 12 wkładami wymiennymi, co 3 miesiące za 64,80 zł każda .i .....)
Proszę o jakieś rady i pomoc. Jak mogę napisać te Oświadczenie woli i czy mogę je wysłać przed dotarciem paczki ? Bardzo proszę o pomoc...
P.S Przez telefon podałem imię i nazwisko i datę urodzenia. Proszę o szybką odpowiedź... Dziękuje z góry

Krris94 napisał:
Proszę o szybką odpowiedź
http://forumprawne.org/prawa-konsumenta/324827-goodshave-odstapienie-od-umowy.html

Moim zdaniem nie ma od czego odstępować, bo umowa nie została zawarta.

[FONT=&quot]Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin [/FONT][FONT=&quot]§8[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

Ostatnią edycję dokonał moderator:
loco1 napisał:
Moim zdaniem nie ma od czego odstępować, bo umowa nie została zawarta.

Czytałem na tym forum o podobnych przypadkach, wiem że to moja wina ale czy jeśli wysłałbym te oświadczenie woli, to czy jest możliwość że nie przyjdzie do mnie żadna paczka ?

:( Więc , jakieś pomysły ?

Czyli nic nie mam robić ?

Ustawa o prawach konsumenta

art.20
2. Jeżeli przedsiębiorca proponuje konsumentowi zawarcie umowy przez telefon, ma obowiązek potwierdzić treść proponowanej umowy utrwaloną na papierze lub innym trwałym nośniku. Oświadczenie konsumenta o zawarciu umowy jest skuteczne, jeżeli zostało utrwalone na papierze lub innym trwałym nośniku po otrzymaniu potwierdzenia od przedsiębiorcy

Jeśli tego nie zrobiłeś, to umowa nie jest w ogóle zawarta.

Art. 5.
1. Spełnienie świadczenia niezamówionego przez konsumenta, o którym mowa w art. 9 pkt 6 ustawy z dnia 23 sierpnia 2007 r. o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym (Dz. U. Nr 171, poz. 1206 oraz z 2014 r. poz. 827), następuje na ryzyko przedsiębiorcy i nie nakłada na konsumenta żadnych zobowiązań.
2. Brak odpowiedzi konsumenta na niezamówione świadczenie nie stanowi zgody na zawarcie umowy.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót