PROVIDENT -zaskarżyć pożyczkę?

• Autor wątku Autor wątku Nibiru
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Nibiru

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam. Mam do Państwa pytanie. W ubiegłym roku wziąłem pożyczkę w providencie na kwotę 900zł, do spłaty 1300. Pani obsługująca mnie w domu powiedziała, że potrzebuje zaświadczenia o zarobkach, rachunki czy cokolwiek. Powiedziałem prawdę, że jestem studentem i zarabiam na korepetycjach. Pożyczkę przydzielono i tak spłacałem 2 miesiące. Korepetycje niestety zostały przerwane a ja byłem zmuszony powiedzieć o swoich problemach finansowych rodzicą gdyż jestem na ich utrzymaniu. Rodzicę spłacają moje zadłużenie i mam pytanie. Czy pożyczka była udzielona bezprawnie i jest szansa ją zaskarżyć? Bo rodzice zastanawiają się jak to rozwiązać. Dodam, że Pani która nawaliła udzielając mi tej pożyczki przestała pracować po pierwszym miesiącu a teraz obsługuje mnie zupełnie inna osoba. Jakie ustawy i art. o tym mówią i czy rodzice mają szansę wygrać taką sprawę w sądzie. Dziękuję za odpowiedź !

Nibiru napisał:
Witam. Mam do Państwa pytanie. W ubiegłym roku wziąłem pożyczkę w providencie na kwotę 900zł, do spłaty 1300. Pani obsługująca mnie w domu powiedziała, że potrzebuje zaświadczenia o zarobkach, rachunki czy cokolwiek. Powiedziałem prawdę, że jestem studentem i zarabiam na korepetycjach. Pożyczkę przydzielono i tak spłacałem 2 miesiące. Korepetycje niestety zostały przerwane a ja byłem zmuszony powiedzieć o swoich problemach finansowych rodzicą gdyż jestem na ich utrzymaniu. Rodzicę spłacają moje zadłużenie i mam pytanie. Czy pożyczka była udzielona bezprawnie i jest szansa ją zaskarżyć? Bo rodzice zastanawiają się jak to rozwiązać. Dodam, że Pani która nawaliła udzielając mi tej pożyczki przestała pracować po pierwszym miesiącu a teraz obsługuje mnie zupełnie inna osoba. Jakie ustawy i art. o tym mówią i czy rodzice mają szansę wygrać taką sprawę w sądzie. Dziękuję za odpowiedź !

żarty sobie chyba robisz, Pani która udzieliła Ci pożyczki nawaliła ???

ale co chciałbyś lub rodzice wygrywać ??? pożyczkę wziąłeś i musisz ją spłacić bez względu na okoliczności

Ostatnia edycja:
Z postu wynika, że jesteś pełnoletni. Rodzice co chcą zaskarżyć? Mogą Ciebie że za Ciebie płaca. (regres) Czytaj Umowy...Nie widzę szans...

Większość umów z providentem można załatwić czepiając się opłaty "za obsługę w domu", ale czy masz ku temu wiedzę prawniczą wolę determinacji oraz umiejętności postępowania przed sądem, wątpię.

Sam fakt, że nie masz dochodów może świadczyć jedynie przeciwko Tobie, art. 286 kk.

provident nie wymaga zadnego zaswiadczenia! plac po 10 zł tygodniowo nic ci nie zrobią masz moje słowo pracowałam tam 2,5 roku

Powrót