Prowadzenie pod wpływem środków odurzających + posiadanie

• Autor wątku Autor wątku e$e$
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

e$e$

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam!
Zostałem zatrzymany do kontroli drogowej z 3 znajomymi. W samochodzie znaleziono 3g suszu, nikt nie miał nic przy sobie, a że to ja byłem kierowcą wziąłem wszystko na siebie. Na komendzie zostałem poddany badaniu na obecność narkotyków i test ten wykazał obecność THC. Wieczorem pojechałem na badanie krwi. Lekarz wypisał opinię, że jestem miłym i spokojnym obywatelem. Spisano zeznania i dobrowolnie poddałem się karze. Czego mogę się spodziewać? Dzięki.

Za posiadanie 3 gr grozi 3 lata pozbawienia wolności, do tego dochodzi jazda pod wpływem narkotyków, przez co możesz mieć problemy z prawem jazdy. Ciężko będzie ci się z tego wyciągnąć. Policja na pewno będzie dochodziła skąd miałeś narkotyki. W najlepszym wypadku grożą ci zawiasy kurator i na pewno kara pieniężna. Mój znajomy został namierzony przez podsłuch w telefonie. Chciał tylko kupić i za to oberwał kuratora i 800zł grzywny. Jesteś w gorszej sytuacji...

no nie powiem żebyś mnie pocieszył...

A co z prawem jazdy. Czy są jakieś "widełki" tak jak przy jeździe pod wpływem alkoholu, że niby od 0,5 ‰ jest to jakoś bardziej surowo traktowane i jaka jest różnica między prowadzeniem pod wpływem środków odurzających a po użyciu środka odurzającego??

skorzystałeś z instytucji skazania bez rozprawy wynikającej z 335kpk, wiec czego sie spodziewać sam powinieneś wiedzieć jeśli nie wiesz skontaktuj sie z prowadzącym policjanem i zapytaj sie

Jeżeli dostaniesz odsiadke to nie powinno byc problemów z prawkiem... Ale jak wiesz narkotyki w polsce to duże przestępstwo (niestety). więc pod wpływem narkotyków jeżeli prowadzisz to jest to większe wykroczenie niż pod wpływem alkoholu...

fun88 napisał:
Jeżeli dostaniesz odsiadke to nie powinno byc problemów z prawkiem... Ale jak wiesz narkotyki w polsce to duże przestępstwo (niestety). więc pod wpływem narkotyków jeżeli prowadzisz to jest to większe wykroczenie niż pod wpływem alkoholu...

co za bzdury....... kazdemu zdarzy sie pomylić ale ty nie masz w ogole pojecia o tym co piszesz. zerknij sobie na 178a kk u mnie tam zadnego rozróznienia nie ma co do wysokości kary... hmmm no i warto by odróznić wykroczenie od występku

Powrót