prywatna kamienica

• Autor wątku Autor wątku kaban12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kaban12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Mieszkam w prywatnej kamienicy, właściciela nie ma, toczy się od 3 lat postępowanie spadkowe, czysz pobiera Pani która ma pełnomocnictwo tylko od jednego ze spadkobierców, a jest ich kilanaście.moje pytanie dotyczy umowy najmu i czynszu: Czy ona prawnie pobiera czynsz, pytam ponieważ co zrobię jak przyjdzie kolejny spadkobierca i też zażąda czynszu, czy ona powinna nam przedstawić pełnomocnictwa od pozostałych spadkobierców. Drugie pytanie dotyczy umowy najmu, ta kobieta nie posiada pieczątki i czy jest ona potrzebna na umowie, pytam bo mam dołączyć tę umowę do wniosku na mieszanie do Urzędu miasta i boję się że mnie wyśmieją. Pieczątki też nie ma na kwitku z czynszu.

1. Co do czynszu - wystarcza płacić do rąk jednego ze współwłaścicieli. Są współwierzycielami solidarnymi a najemcy ich rozliczenia nie interesują.
2. Czasy magii pieczątek skończyły się w 1989 roku

chcę sprostować, jak napisałam wyżej płacę czynsz pełnomocnikowi jednego ze spadkobierców, a właściciela nie ma bo toczy się postępowanie spadkowe, a co z pozostałymi spadkobiercami, co zrobić jak oni też zarządają czynszu? czy tak może być.

Płaci więc Pan jednemu ze współuprawnionych. Niech oni rozliczają pożytki między sobą. Pan już jest zwolniony od obciążeń wobec pozostałych

Powrót