Prywatna uczelnia Kraków

• Autor wątku Autor wątku Syazel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Syazel

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam, w tym roku akademickim dostałem się na uczelnie prywatną na specjalny program ***mod***
Wiąże się on z tym że nie płacę za czesne na uczelni, lecz nie udało mi się spełnić wymogów i prawdopodobnie zostanę skreślony z listy beneficjentów (nie studentów). Informacje o skreśleniu osób poniżej wymaganej średniej dostaliśmy niedawno, już w trakcie trwania II semestru, przez co zostało mi naliczone czesne za marzec. Czy z tą sytuacją mogę coś zrobić ? w przypadku skreślenia z listy studentów/rezygnacji uczelnia chce ode mnie opłaty całości czesnego za II semestr :mad: dodam że same wymogi odnośnie średniej ocen zostały nam podane nie w trakcie zapisu na studia a dopiero z końcem listopada. Czy uczelnia może wymagać ode mnie opłaty za cały semestr i czy mógłbym ubiegać się o zwrot/umorzenie czesnego za marzec w związku z tym że nie zostałem poinformowany o możliwości zostania skreślonym z programu ? jakbym wiedział spadałbym jak najszybciej z tej uczelni lub wcale się tam nie zapisywał na studia... :( Po rozmowie z kanclerzem usłyszałem tylko że lepiej znaleźć pracę i przepisać się na studia zaoczne, bo i tak u nich będę musiał płacić za cały semestr czesne... a umorzenie tego miesiąca byłoby "nieuczciwe w stosunku do studentów którzy płacą". Pomóżcie, proszę

Bez wglądu w treść tej umowy nikt nic konkretnego Panu nie powie.

Proszę ją tu zamieścić usuwając dane Pana i placówki.

Wrzucam całość regulaminu, umowę wrzucę jak tylko ją odnajdę w papierach/zrobię kopie będąc na uczelni.
https://pastebin.com/B1E4ZjFi
Regulami wrzucony na Pastebin gdyż przekracza dopuszczalną wielkość jako załącznik

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót