Prywatna wizyta lekarska

• Autor wątku Autor wątku Pomocny_pomocnik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pomocny_pomocnik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
25
Witam. Sprawa wygląda następująco, otóż 3 tygodnie temu w raz z moją 2 letnią córką byłem na wizycie u neurologa. Po wizycie lekarz zalecił skierowanie się do laryngologa w celu przeprowadzenia badań słuchu u córki. Przy rejestrowaniu córki wyjaśniłem dlaczego umawiam się na wizytę i jakie badania zalecił lekarz neurolog. Wizyta oczywiście prywatna u laryngologa 230 zł. Niestety na wizycie nie zostały wykonane żadne badania a jedynie była rozmowa o stanie córki (rozmowa trwała kilka minut) Po rozmowie Pani laryngolog stwierdziła że na kolejnej wizycie zostaną przeprowadzone badania słuchu czyli kolejne 230 zł. Moje pytanie jest takie czy jest możliwość reklamacji takich wizyt lekarskich gdzie lekarz nic konkretnego nie robi a jedynie rozmawia? Rozumiem że jest konieczne zapoznanie się z pacjentem ale za 230 zł za kilka minut? A drugie pytanie jest takie czy jeżeli na wizycie prywatnej u specjalisty ten nas odsyła do innego z powodu braku sprzętu do wykonywania badań czy jest konieczność płacenia za taką wizytę? Córka potrzebuje badań do diagnozy i słyszę różne opinie na temat lekarzy a nie uśmiecha mi się płacić za wizyty gdzie niczego się nie dowiem, nie zostaną przeprowadzone żadne badania i wyjdę o kilkaset zł lżejszy...

Powrót