Przechowywanie danych usuniętych przez użytkownika

• Autor wątku Autor wątku obce forum
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

obce forum

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

mam pytanie - użytkownik korzysta z przysługującego mu prawa i z panelu administratora usuwa wcześniej założone konto w serwisie w terminie 14 dni od założenia rozwiązując tym samym umowę na świadczenie usług przez serwis. Tak stanowi regulamin tego serwisu, że użytkownik może zrezygnować z usługi i zażądać usunięcia danych osobowych przekazanych osobowych.

I moje pytanie - czy administrator może pomimo to zostawić to konto w celach ewentualnych roszczeń gdyby się pojawiły bądź dowodowych.

I drugie pytanie co z danymi osobowymi - jeżeli np po jakimś czasie policja zażąda danych takiego użytkownika to czy administrator może tłumaczyć się tym, że użytkownik zażądał usunięcia i admin ich nie posiada - bo chyba nie może ich nie kasować pomimo żądania?

obce forum napisał:
... I moje pytanie - czy administrator może pomimo to zostawić to konto w celach ewentualnych roszczeń gdyby się pojawiły bądź dowodowych.

I drugie pytanie co z danymi osobowymi - jeżeli np po jakimś czasie policja zażąda danych takiego użytkownika to czy administrator może tłumaczyć się tym, że użytkownik zażądał usunięcia i admin ich nie posiada - bo chyba nie może ich nie kasować pomimo żądania?
Przeczytaj uważnie: http://forumprawne.org/prawo-autors...niu-uslug-droga-elektroniczna.html#post666998

Ostatnia edycja:
Powrót