Przechowywanie pojazdu przez PZU

• Autor wątku Autor wątku Ttana
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Ttana

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Dzień dobry, mój skuter został uszkodzony w wypadku drogowym. Na życzenie ubezpieczyciela skuter został przez nich przetransportowany do warsztatu, który oni wybrali. Po dwukrotnych oględzinach przez rzeczoznawcę, ustalono szkodę całkowitą. Następnie przez około miesiąc próbowałam ustalić w jaki sposób pojazd ma być odwieziony do mnie. Opiekun sprawy jednak powiedział, że skutera nie odstawią, ponieważ jest oferent ( ubezpieczyciel pomaga w sprzedaży wraku) , więc oferent odbierze skuter z warsztatu. Czas mijał. Dzisiaj w końcu znalazł się chętny kupiec. Po przyjeździe do warsztatu znaleźliśmy skuter w opłakanym stanie. W śniegu, z odpadającymi częściami, niezabezpieczony przed warunkami atmosferycznymi ( skuter odstawialiśmy w stanie bardzo dobrym, kilka pękniętych części, ale całość zadbana itp). Oczywiście oferent wycofał się z transakcji, bo skuter wygląda jakby stał na złomowisku. Co w takiej sytuacji
? Czy mogę domagać się rekompensaty od ubezpieczyciela? Proszę o pomoc, jestem załamana.

Powrót