Przeciwdziałanie konkurencji

• Autor wątku Autor wątku nataliawojtczak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nataliawojtczak

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam, mój tata podjął w styczniu prace w innym państwie. Pracował tam razem z kilkoma innymi znajomymi, z tego co wiem podpisali umowę w innym języku (która szef im tłumaczył ustnie) jakaś tam cześć umowy była w języku polskim. Niestety w firmie zaczęło się psuć i tata wraz ze znajomymi odszedł do innego pracodawcy. Ale tata jako jedyny został do końca miesiąca rozliczeniowego by pomoc poprzedniemu szefowi z pracami budowlanymi, uprzedził go wcześniej ze nie chce Zostać sam w firmie ponieważ u innego pracodawcy będzie choćby jego brat. Minął miesiąc, tata wypłaty nie dostał, natomiast dostal pismo gdzie były pracodawca zada 60 tys zł odszkodowania za to ze przeszło to innego wykonawcy. Czy da się to jakoś ominąć? Tata jest taki ze niestety nie przeczytał (lub jak powiedział poganano go kiedy podpisywał) tego co podpisuje i tam faktycznie był pkt ze nie mogą odejść do konkurencji. nie mamy tylu pieniędzy, a tata był uczciwy wobec poprzedniego pracodawcy w pewnym sensie, został u Niego i mu pomógł ponadto dostał od niego smsy ze do taty nie będzie miał żadnych roszczeń, co robić?

Poprzedni pracodawca taty to Polak, nowy niestety nie wiem. Tata pracował tam z kilkoma osobami i każda z tych osób odeszła z pracy jak tylko zaczęło się psuć ( choć oni mówią ze ten poprzedni pracodawca ich wyrzucił - słowo przeciw słowu ) ale tylko tata został.

Przepraszam za błędy, poganiano tatę przy podpisywaniu umowy.

Ostatnia edycja:
Szwecji

Pracodawca to Polak, natomiast nowy pracodawca do którego przeszli to niestety nie wiem

[FONT=&quot]Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin [/FONT][FONT=&quot]§8[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót