Przed rozprawą o alimenty

• Autor wątku Autor wątku microwave
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

microwave

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam !!!

Moja była złożyla do sądu pozew przeciwko mnie o alimenty na 7,5 letnia corke. Do tej pory płacilem dobrowolnie 300zl miesiecznie. W pozwie zazadala 700zl mies. Wskazala ze koszt utrzymania dziecka przekracza 1400zl mies, co dla mnie jest bzdura. Moje zarobki to ok 2100zl netto, mam tez wlasna firme, ktora przynosi mimnimalne zyski (ok 300 zl mies), przy czym mam na utrzymaniu zone, dwuletniego syna, a w lipcu dojdzie kolejne dziecko. powodka jest osoba zamozna, prowadzi dzialalnosc gospodarcza przepisana na meza a w pozwie napisala ze jest bezrobotna a maz zarabia 1100 zl netto :-o, co jest nieprawda, bo wiem ze jest wlascicielem sklepu wielobranzowego i bardzo dobrze zarabia. Po prostu wiem ze dodatkowe pieniadze na corke nie sa jej potrzebne, to zwykla zachlannosc (corka ma w domu sprzet typu laptop, tablet, komorka itp.) Czy fakt ze ukrywaja prawde moze miec jakis wplyw na decyzje sadu? Dodam, ze z corka mam bardzo dobry kontakt, jest u mnie co drugi weekend, ma swoj pokoik, ciuchy, meble, kosmetyki itp. zapewniam jej atrakcje. Czy mam jakiekolwiek szanse na to ze pozostane przy obecnej kwocie?

Decyzję podejmie Sąd.
On również oceni zarówno Twoje możliwości finansowe, jak i byłej żony na podstawie przedłożonych dokumentów i zeznań.

witam mam pytanie zalozylam sprawe o alimenty partnerowi sprawa ma sie odbyc 12 marca jednakze dogadalismy sie i chcemy wspolnie razem wych dziecko i byc ze soba .i zlozylam 5 wniosek o wycofanie alimentow.Czy ta sprawa sie odbedzie?czy zostanie odwolana czy sad zdazy rozpatrzyc wniosek

Sąd rozpatruje wnioski niezwłocznie, co nie oznacza że natychmiast.

Lepiej jednak dowiedzieć się, czy sprawa została zdjeta z wokandy.

Rozumiem, że złożyłaś cofnięcie pozwu.

tak zlozylam cofniecie we wtorek tylko czy sad zdazy rozpatrzyc moj wniosek?

Tego nikt nie zagwarantuje.
Nie powoduje to żadnych dramatycznych następstw.
Wiąże się byc moze z uczestnictwem w rozprawie i poinformowanie Sądu o dojściu do porozumienia, co niewątpliwie ucieszy skład sędziowski.

Powrót