grzegorzkrycki
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 69
Kiedy następuje przedawnienie wierzytelności stwierdzonej prawomocnym wyrokiem z 26 lipca 2019? Czy sąd wyda tytuł wykonawczy po 1 stycznia 2026 roku? Dług w firmie telekomunikacyjnej..
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
według mojej oceny, jeżeli wyrok uzyskał prawomocność w tym samym roku czyli 2019, to jeżeli wniosek o nadanie klauzuli wykonalności prawomocnemu orzeczeniu sądu zostanie nadany listem poleconym przez powoda w dniu 31.12.2025 roku, to niestety sąd nada klauzulę wykonalności do prawomocnego wyroku.grzegorzkrycki napisał:Czy sąd wyda tytuł wykonawczy po 1 stycznia 2026 roku? Dług w firmie telekomunikacyjnej..
To były co miesięczne faktury za usługi telekomunikacyjne oraz raty za smartfona, więc z tego wynika, że przedawnienie nastąpiło z końcem 2022 roku? Dobrze rozumiem? Dodam, że firma telekomunikacyjna wpisała mnie do KRD.robinson21 napisał:Jeżeli stwierdzone w ten sposób roszczenie obejmuje świadczenia okresowe, roszczenie o świadczenie okresowe należne w przyszłości przedawnia się z upływem trzech lat.
nie, czytaj ze zrozumieniem wcześniejszą moją wypowiedźgrzegorzkrycki napisał:To były co miesięczne faktury za usługi telekomunikacyjne oraz raty za smartfona, więc z tego wynika, że przedawnienie nastąpiło z końcem 2022 roku? Dobrze rozumiem?
nie istotne dla sprawy sądowej,grzegorzkrycki napisał:Dodam, że firma telekomunikacyjna wpisała mnie do KRD.