K
kowalik2
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
mialem nie zaplacony rachunek za wode z 2005 i 2006 (w powod nie zapacenia nie wnikam bo wtedy postanowilem nie placic z racji błedu inksenta ktory nie zaksiegował wplat za cale 2 lata ) w 2011 przyszedl rachunek bieżacy wodociągi zaksięgowały wpłate na rok 2005 i 2006 a nie na rachunek ktory zaplaciłem mimo ze mam potwierdzenie to wodociągi chcą bym ponownie zapłacił ten rachunek z 2011, czy wodociagi miały prawo zaksiegować to na zaległą fakturę skoro minęło 5 i 6 lat a rozszczenia czynszowe w tym woda wg KC przedawniają sie z upływem 3 lat chyba że sąd wydał
zakaz zapłaty wówczas po 10 latach, więc ja rozumiem że mineło 3 lata i
nie musze płacić rachunku za wodę poniewaz żadnego nakazu zapłaty nie mialem czy powinienem wystosować do nich pismo zeby przeksiegowali bez prawnie zaksiegowane pieniądze na te zaległe rachunki, czy mam rację ze nie prawnie to zrobili, jeśli tak co powinienem zrobić ?
zakaz zapłaty wówczas po 10 latach, więc ja rozumiem że mineło 3 lata i
nie musze płacić rachunku za wodę poniewaz żadnego nakazu zapłaty nie mialem czy powinienem wystosować do nich pismo zeby przeksiegowali bez prawnie zaksiegowane pieniądze na te zaległe rachunki, czy mam rację ze nie prawnie to zrobili, jeśli tak co powinienem zrobić ?