przedawnienie sprzed 2 lat?

• Autor wątku Autor wątku zabcia_
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zabcia_

Użytkownik
Odpowiedzi
63
Witam!

Ze dwa lata temu miałam problemy finansowe, kilka niespłaconych pożyczek pozabankowych. Spłacałam zgodnie z ustaleniami firm windykacyjnych, byłam za granicą by na to zarobić.

Dziś dostałam email od firmy windykacyjnej z Warszawy, że mam zadłużenie w w wysokości blisko 1000zł wobec firmy Pożyczkomat.
Zadzwoniłam do tej firmy windykacyjnej, Pani po weryfikacji moich danych stwierdziła, że email musiał zostać wysłany przez pomyłkę, bo oni takiej sprawy nie prowadzą. Zadzwoniłam do Pożyczkomat, tam Pani stwierdziła, że faktycznie, mam zaległość, ponad 600 dni po terminie zapłaty, ale na obecną chwilę ona nie wie, czy to ta firma prowadzi, czy jakaś firma windykacyjna. Kazała mi jutro zadzwonić, bo Ona dziś już nic nie załatwi.

Wszystkie pisma z tamtego okresu wyrzucałam, więc nie pamiętam czy firma rozwiązała ze mną umowę, czy nie. Od dawna nie dostawałam żadnych pism, na adres korespondencyjny, czy zameldowania. W e-sądzie brak żadnych spraw. Byłam pewna, że sprawa jest zamknięta, że pożyczka jest już dawno spłacona.

Co według Was powinnam zrobić? Odpowiedzi typu "spłacić" proszę sobie darować, bo to wiem.

Pozdrawiam

Oczywiście dowody wpłat posiadasz ?

Powrót