Przedawnienie zapłaty za szkolenie

• Autor wątku Autor wątku AniP
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

AniP

Użytkownik
Odpowiedzi
45
Witam!
Chciałabym sie dowiedzieć kiedy przedawni sie obowiązek zapłaty za odbyte przeze mnie praktyki. Praktyki prowadzone są przez osobę fiz. prowadząca dział. gospodarczą. Sytuacja wyglada tak, że we wrzesniu 2009 zaplacilam zaliczkę, a w listopadzie 2009 miałam zaplacić resztę kwoty, czego nie zrobilam, bo wpadłam w duże klopoty finansowe, z tego tez powodu nie napisalam do tej pory pracy końcowej, która pozwala mi otrzymac "papiery zawodowe". Teraz chciałabym zaplacić za praktyki, napisac pracę i te papiery uzyskać. Problem polega na tym, że bylam bardzo niezadowolona z jakości prowadzenia praktyk, moje upomnienia nie skutkowały, generalnie jestem na firme bardzo zła, więc nie chcę im placić odsetek za moją zwłokę z płatnością. Firma ani razu nie upomniała się o należność, ale wiedzą, że jak się do nich zgloszę, że chcę oddac prace końcową to bede musiala zapłacić pieniadze więc sie pewnie dlatego nie odzywają. Zależy mi na tym, zeby odezwać się do nich juz po terminie przedawnienia, żeby zaplacic im tylko to, co jestem winna a nie odsetki za zwłokę. Bardzo prosze o poradę i z gory dziękuję.

Powrót