przedawnienie?

• Autor wątku Autor wątku zaintersowana71
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zaintersowana71

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Mam pytanie dotyczace przedawnien.....W 2000 roku jechalam z rodzicami pociageim..i konduktor uparl sie ze moja legitymacja jest podrobiona...mialam za to sprawe i do odpracowanie spolecznie 120 godzin...Odpracowalam polowe...i wyjechalam za granice....Z powodu spraw osobistych od 2 lat juz nie bylam w Polsce.....Teraz akurat chcialabym pojechac na wielkanoc...tylko nie wiem czy nie bede miec jakis problemow na granicy......Moze ktos wie czy moge spodziewac sie jakis problemow na granicy....

Teoretycznie rzecz biorąc może być zarówno tak że nie będzesz miała problemów, ajk i że będziesz je miała.

Wszystko zalezy od tego na jakim etapie jest sprawa (z jednej strony możliwe że Sąd np. uznał karę za wykonaną w całości, z drugiej jednak możliwe że np. zamienił ją na karę pozbawienia wolności i rozesłał listy gończe). Masz za mało informacji by to dokładnie ocenić.

Ale na przykład z tego co wiem to nie sa wysylane zadne wezwania wstawienia sie do sadu..ani nic takiego,Policji tez nie było u mnie w domu w Polsce.....Jak moge sie dowiedziec na jakim etapie jest sprawa........i czy wogole jest?

Napisz do Sądu prośbę o informację (dobrze by było gdyby mogła ona być odesłana przez Sąd na wskazany przez Ciebie adres w Polsce).

dzieki za podpowiedz...zaraz zabieram sie za pisania podania....pozdrawiam

tak mi przyszlo do glowy czy moge w Polsce wynajac prawniki do pomocy w tej calej sprawie..czy moze miec on moje pelnomocnictwo...

Możesz udzielić pełnomocnictwa adwokatowi w Polsce.

Powrót