Przedawnione ?

• Autor wątku Autor wątku Kasaja
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kasaja

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Dzień dobry.Firma Intrum Justita powiadomiła mnie że wykupiła ode mnie dług który mam za poruszanie komunikacją miejską bez biletów.Oto daty wystawienia każdej z opłat dodatkowych :
- 2012-01-27
- 2012-02-19
- 2012-05-15
- 2012-07-30
- 2012-08-21
- 2013-02-11
- 2013-06-18
- 2013-06-19

Chciałem tylko dodać że w sprawie tych z 2013 zostałem oskarżony o szalbierstwo.W lipcu lub w sierpniu 2013 przyjechał do mnie dzielnicowy i powiedział że muszę zapłacić karę.Karę ową spłaciłem w 3-4 miesięcznych ratach.Czy to jest już przedawnione?

Nie oskarżony a obwiniony. Różnica niebagatelna. Poza tym co to dzielnicowy bawi się w kasjera? Chyba že mówiąc o karze masz na myśli grzywnę sądową a nie opłatę tych opłat.
Na marginesie to co z tobą, na bilety nie masz, problem z pamięcią aby kasować czy co jeszcze?

Byłem w tedy bezrobotny a musiałem jakoś poruszać się po mieście w poszukiwaniu pracy.Proszę bez głupich dogryzek tylko normalne odpowiedzi.Była to grzywna sądowa za szalbierstwo.

Ostatnia edycja:
Czyli jakbyś nie zapłacił to mogłoby zakończyć się zamianą na areszt. Jeśli nie było pozwu o zapłatę przed upływem 15 miesięcy każdej z tych opłat karnych, to każda się przedawniła

To był sądowy nakaz zapłaty ( za szalbierstwo ).

Powrót