przedawniony kredyt

• Autor wątku Autor wątku ewcia1229
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ewcia1229

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
dostalam w piatek pismo z firmy windykacyjnej ze zaciagnelam kredyt w 1999 roku i nie splacim jedenj raty 250 zl, wczesniej nigdy nie dostalam zadnych powiadomien o nakazie zaplaty (sad, komornik) nagle pojawiaja sie oni i zadaja 1400 zl wiecej do zaplaty. Pwowiedzcie mi czy czasem ten dlug sie nie pzredawnil ? Co mam robic ?Dzieki z gory za odpowiedz

czy napewno sprawa nie była w sądzie i u komornika ?

wlasnie ze nie w maju spalcilam calego komornika i nawet , zus nadplacil mi pieniadze ktore komornik pobral w maju :)

i nagle oni sie odzywaja i strasza sadem , potem komornikiem , mam podpisana ugode z ultimo ktora splacam i konczy mi sie w wrzesniu

kiedy ? oni wykupili niby ten dlug od jakiegos IDEA BANK , A mowie ze nie mam zajecia komorniczego , dlug jest na 250 zl z 1999 roku

przecież sama napisałaś " maju spalcilam calego komornika i nawet , zus nadplacil mi pieniadze ktore komornik pobral w maju "

zastanów sie co chcesz napisać i opisz to dokładnie

patrz spalcilam komornika z innego dlugu , mam czyste konto teraz i nagle dostaje od jakies firmy windykacyjnej pismo ze mam im zaplacic 250 zl plus 1000 zl odsetek za dlug z 1999 roku i mam pytanie czy moge sie jakos odwołac ? pzreciez musi byc jakies pzredawnienie, ta windykacja to " get back"

widocznie nie spłaciłas raty
Owszem jest przedawniony ale dopiero gdy sprawa trafi do sądu możesz złożyć sprzeciw z przedawnienia

czyli mozesz mi doradzic co mam zrobic ? placic im ? czy czekac na sparwe w sadzie i pisac odwolanie ?

zaczekaj az sprawa trafi do sądu i pisz sprzeciw

ok dziekuje bardzo za informacje :) pozdrawiam

Powrót