Przedegzekucjna propozycja spłaty zadłużenia-PLAY

• Autor wątku Autor wątku Janina2018
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Janina2018

Użytkownik
Odpowiedzi
31
Witam. W 2018 złożyłam wypowiedzenie(kończącej się)umowy w Play,tak jak należy-z miesięcznym wyprzedzeniem. Mialam na siebie dwa numery telefonu,wszystko było też dopytywane telefonicznie z konsultantem Play,dokładny termin,jak napisać takie wypowiedzenie itd.
Ponieważ przebywałam za granicą,pisałam wypowiedzenie mailem.
Za dwa numery płaciłam łącznie 70 zł.
Umowa wygasła, a ja nadal dostawałam faktury na 90 zł.
Zadzwoniłam na infolinię z prośbą o wyjaśnienie i wtedy dowiedziałam się, że mam też na siebie 3 numer do internetu. Ta karta sim nigdy nie była nawet wyciągnięta z opakowania,nie była używana,a ten numer był takim dodatkiem do umowy,który trzeba było zaakceptować. Zasłoniłam się tym,że konsultant nie powiedział mi i tym iż z tego numer powinnam także pisać wypowiedzenie. Powiedziano mi,że mogę złożyć reklamację na konsultanta,prosząc o odsłuchanie owej rozmowy. Dostalam łącznie 5 takich faktur,w tym odsetki,łącznie 570 zł.
W tym czasie wróciłam do Pl,zmieniając adres zamieszkania(ale nie zameldowania). Napisalam reklamację i wszystko ucichło.
W 2021 chciałam wziąć kredyt i okazało się,że widnieje w KRD. Zadzwoniłam do Play po info,ponieważ innych zadłużeń nie mialam nigdy i tam powiedziano mi,że oni odesłali mi informacje zwrotną na maila na tę reklamację, że powinnam w niej uwzględnić adres zameldowania,a nie zamieszkania(wiem,mój błąd).
Ten mail od nich faktycznie był,nieodczytany,zaginiony w gąszczu innych. Powiedziano mi,że już nic nie mogę zrobić bo czas na reklamację minął.
I od tego czasu milion maili od ultimo,az do ostatniego listu sprzed paru dni o OSTATECZNEJ przedegzekucyjnej PROPOZYCJI spłaty zadłużenia. Kwota 833 zł.
Czy naprawdę nie ma innej możliwości oprócz spłaty? Rachunki za umowę wynosiły 70 zł, a za samą nigdy nie używana kartę 90 zł, co dla mnie jest oszustwem.

umowa którą zawarłaś reguluje takie zagadnienia, również rozwiązanie tłumaczenie na zasadzie mail przepadł jest ,,dowodowo" słaby, racja nie leży tu po Twojej stronie możesz pisać odwołania ale domyślam się że o ile w umowie jest określona ,,3 karta" to po ptakach,pzdr

Powrót