przedłużenie domeny - klient biznesowy => Indywidualny- Plus

• Autor wątku Autor wątku doxepin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

doxepin

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,

Mam pytanie a że forum jest rozległe a ja nie mam dyplomu z górnictwa to postanowiłem, że napisze :

Dostałem info z plus gsm {moja siec abonamentowa} o przedłużeniu umowy . Ale..
Obecnie mam abonament jako klient biznesowy ale firmę rozwiązałem więc co z tym faktem?.
Czy mogę przedłużyć umowę na obecną taryfę biznesową {tak mi pasuję} czy koniecznie muszę zrobić jakąś cesje czy też zmianę na indywidualny tryb. ?!

Jeśli będę musiał zrobić cesję to do widzenia i umowy nie przedłużam. Nie mam zamiaru dopłacać do czegoś czego nie chce. Wolę odnowa podpisać umowę już jako klient indywidualny.

mozna przedluzac ile sie chce problemu nie ma.Moja mama nie ma firmy 5 lat i dalej korzysta z oferty firmowej poprostu nie informujesz sieci o fakcie likwidacji firmy

dzięki za info.

Ale wydaje mi się, że to niekoniecznie legalne?. Urząd skarbowy? itp.
I kto może się zorientować, że tej firmy już nie ma? . Plus Gsm ? jak to sprawdzą?. Bo chyba tylko od nich zależy kwestia umowy.. pieniądze to już ja im płacę...

tym to sie rozni ze jako klient biznesowy z zalozenia wiecej dzwonisz wiec siec daje ci lepsze promocje bo liczy na lepszy zysk.Urzad skarbowy nic do tego nie ma bo to tylko oferta biznesowa tak jak Pop itp nazwa uslugi pod klienta.Nikt tego nie sprawdza wazne ze jestes klientem

OK dzięki.
Jak ktoś będzie miał coś do dodania to zapraszam..

doxepin napisał:
Ale wydaje mi się, że to niekoniecznie legalne?. Urząd skarbowy? itp.
I kto może się zorientować, że tej firmy już nie ma? . Plus Gsm ? jak to sprawdzą?. Bo chyba tylko od nich zależy kwestia umowy.. pieniądze to już ja im płacę...
US nie ma n nic do tego. Przecież to nie jest żaden przekręt podatkowy - nie wrzucasz po prostu tych faktur w koszty działalności, bo jej nie prowadzisz - z punktu widzenia państwa, to tylko lepiej ;)
Operator sprawdza firmę, np. po REGONie - nie wiem, jak tutaj sprawa wygląda z firmami, które przestały istnieć. Firmę całkowicie rozwiązałeś, czy zawiesiłeś działalność?

Rozwiązałem. Tyle, że oni weryfikują to poprzez zadawanie pytań typu : niech pan poda nip czy regon - I to chodzi o to żeby udowodnić że ja to ja. Nie wiem jak jest z indywidualnym, ale wydaje mi się że NIP każdy musi podawać ..czyli potwierdzenie tożsamości.

Zależy mi na tej taryfie biznesowej, bo jest naprawdę ok. Mam tyle darmowych minut do wszystkich sieci, że z mojego telefonu korzysta cała moja rodzina..:) . Dobrę warunki jeśli chodzi o pakiety {sms}, choć to mi nie potrzebne. Jak mam napisać smsa to przypomina mi się wojna secesyjna i telegraf w sprawie żywności dla katolików irlandzkich :-). stuk stuk stuk puk.:)

Powrót