Przedłużenie pobytu/ wiza dla Amerykanina

• Autor wątku Autor wątku mag8
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mag8

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam,

Poznałam fantastycznego faceta z Ameryki. Chcemy się spotkac jak najszybciej. :serce:

Wiem, że on może przebywać w Polsce do 90 dni.

Już dostał paszport, ale trudno nam dojśc do tego, czy jak przyjedzie do Polski, to może dostać wizę na miejscu? To brzmi jak z filmu klasy B, ale on chce się tu przeprowadzić i jest gotowy, tylko chcemy wszystko załatwić tak,żeby raz tu przyleciał i miał spokój.
Jest samozatrudniony i do pracy potrzebuje tylko komputera i połączenie z internetem.Czy to,ze jest całkowicie niezależny finansowo zmienia jakoś jego sytuację z wizą?
Czy muszę mu napisać zaproszenie, żeby dostał wizę? A co jak już będzie w Polsce, też mam mu pisac zaproszenie? ;] Szczerze mówiąc ze stron interentowych trudno się czegokolwiek dowiedzieć konkretnie...

Dzięki za szybką pomoc!

W wielkim skrócie wiem co czujesz.. poznałam amerykanina i tutaj sielanka sie skonczyła! sprawdzalismy, pytalismy i skonczylo się tym że to ja poleciałam do stanów na 6 miesiecy bo mimo calego zamieszkania z wizą urlopem w pracy bylo latwiej niz zalatwienie formalnosci dla niego, te 90 dni moze tu siedziec i sie nie przejmowac pozniej to juz inna historia. Przeczytaj jak wygladaja formalnosci dla amerykanina a najłatwiej bedzie jak to on sie wykaze inicjatywą i skontaktuje sie z ambasadą polski w stanach i zapyta. Amerykanie w Polsce dziewczyna pisze o drodze formalnej legalnego pobytu amerykanina w polsce.
Ja z narzyczonym bedziemy sie starac o zmiane mojej wizy z turystycznej na narzeczenska zebysmy mogli legalnie stanowic pare ja sie wynosze do usa.. bedzie to trwalo miesiacami.. :(
Mam nadzieje że chociaz odrobine to pomogło, pozdrawiam i życzę powodzenia!

Powrót