przedłużenie umowy najmu lokalu socjalnego

• Autor wątku Autor wątku bez pomysłu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bez pomysłu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Od 10 miesięcy zalegam z opłatami za czynsz a termin najmu mieszkania socjalnego minął 1,5 roku temu. Chcę złożyć wniosek o przedłużenie umowy najmu tego lokalu.Czy mogę mieć trudności ze względu na dług? :?: Boję się że nie zostanie przedłużona umowa i wyrzucą mnie z dziećmi na bruk. :rolleyes:

.....nie wiem co mam robić. Bardzo proszę o pomoc. Sytuacja ta wynikła, ponieważ od pół roku mąż nie łożył na utrzymanie dzieci, nie dokładał się do czynszu. Ciężko mi było uporać się ze wszystkimi rachunkami .

RE: p\

Cześć! Czy ktoś może udzielić mi informacji na nurtujący mnie problem? Mianowicie jestem zameldowana z dziećmi w mieszkaniu spółdzielczym razem z babcią. Ona jest głównym najemcą. Chciałam dać jej pieniądze na wykupienie tego mieszkania ale ona ma na emeryturze komornika, który pobiera jej każdego miesiąca jakąś część.Mieszkanie nie jest zadłużone, bo ja wszystko opłacam. Czy w takim przypadku nie będzie problemu z przepisaniem potem po wykupie mieszkania na mnie? Czy nim mieszkanie zostanie przepisane na mnie komornik może wejść na hipotekę? (babcia spłaca te swoje długi regularnie)

Powrót