Przedstawienie zarzutów

• Autor wątku Autor wątku Kriszych
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kriszych

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam mam do Państwa pytanie zostały mi przedstawione zarzuty że oszukałem jakąś osobę z polski na market place na kwotę 195 zlotych ...rzekomo sprzedając mu laptopa po pierwsze nigdy nie miałem market place po drugie nie mam nawet facebooka mam pytanie zostałem oskarżony o oszustwo z art 286 i policja zlecila wykonanie testów dna i odciski palców czy z art 286 policja ma prawo ponierać odemnie dna ?bardzo proszę o odpowiedz dziękuję

Skoro nie miales ani market place, ani facebook to na jakiej podstawie postawili Ci zarzuty? Musieli sprawdzic i potwierdzic numer IP, dane z komputera, laptopa i dane od tej oszukanej osoby musialy jakos wskazywac na Ciebie.

Poza tym ta kwota jest dosc niska jak na loptopa, nawet starego i uzywanego.

Od kiedy policja zleca drogie badania DNA do tak niskiej kwoty? A pozy tym wszystko to troche dziwne.

A z czym chca porownac te Twoje DNA i odciski palcow, skoro piszesz, ze rzekomo sprzedales czyli mozna wnioskowac, ze nie wyslales nic do tej osoby.

Wszystko jakies dziwne.

Witam nie mam pojęcia na jakiej podstawie pistawili mi te zarzuty wnioskowałem już o zapoznanie się z materiałem dowodowym jest wiele nie jasności tym bardziej że laptopa a dokladnie to był netbook sprzedawala moja mama a nie ja i moja mama jako świadek to potwierdziła a ja dostałem zarzuty.Do tego te badania dna bardzo proszę żeby ktoś mi napisał czy w takiej sprawie policja może wziąść ode mnie dna i jeszcze jedno moja mama zwrocila osobie która kupiła tego notebooka te 195 zlotych i dołączyła potwierdzenie zwrotu na policji i ważna rzecz moja mama nie sprzedawala notebooka na zadnym market place tylko na allegro lokalnie wszystko sie nie zgadza wiele nie jasnosci a ja dostaje zarzuty :/

A jestes pewny co zeznala Twoja mama? Jesli powiedziala, ze to ona sprzedawala i wziela wine na siebie, to dlaczego Ty masz zarzuty i od Ciebie chca material dowodowy?

Policja jak postawi Ci zarzuty i przeslucha Cie jako oskarzonego, to ma takie prawo jesli uzna, ze jest to konieczne do wyjasnienia sprawy.

A dlaczego nie pojdziesz do adwokata? On w Twoim imieniu wszystkiego sie dowie i powie Ci jaka jest Twoja sytuacja.

Powrót