przegralem sprawe w sądzie ze wzgledów proceduralnych

• Autor wątku Autor wątku mcmiki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mcmiki

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
sprawa z urzedem celnym.Identyczna sprawe wygrala moja kolezanka poniewaz nie popełnila blędów formalnych.Identyczna podstawa prawna malo tego ten sam kontener z takim samym towarem itd.Mam jakies szanse ruszyc to od nowa.Wyrok moj jest prawomocny-terminy kasacji minely.Co robic.Do tego komornik mi wlazł na konto firmy.Ogolnie lipa.

Wnieś o przywrócenie terminu do wniesienia skargi kasacyjnej (razem z samą skargą kasacyjną). Ale od razu trzeba powiedzieć, że szanse zazwyczaj są niewielkie.

Pozdrawiam,
Luke

no dobra ale mi przychodzi do glowy cos innego.Prosba o przywrocenie postepowania administarcyjnego.Czyli skaldam do urzedu celnego nowe pismo dodatkowo mam nowe dowody w sprawie o ktorych dowiedzialem sie teraz.No i teraz zakladam ze oni mi moja posbe odrzuca,ale bede mogl to zaskarzyc .Dobrze mysle czy bladze.dodam ze cale postepowanie urzeducelnego to wielka fikcja od samego poczatku.Mozna o tym ksiazke napisac a adwokat ktorego wynajalem nie umial pozwu napisac stad ta przegrana.

Rzuć okiem na art. 145 kodeksu postępowania administracyjnego, w szczególności par. 1 pkt. 5. Jeśli pojawiły się jakieś nowe okoliczności, o których mowa w tym przepisie, możesz spróbować wnieść wniosek o wznowienie postępowania. Masz na to miesiąc, od kiedy dowiedziałeś się o tych okolicznościach.

Pozdrawiam,
Luke

Powrót