Przejęcie opieki nad synem

• Autor wątku Autor wątku rafał1971
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rafał1971

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,mam syna z poprzedniego związku,bez ślubu.
Syn ma aktualnie 12 lat...od 2 są z nim bardzo poważne problemy wychowawcze.Matka pod.ktorej opieka jest dziecko ,zatajała przede mną co się dzieje.Uświadomila mi to szkoła,zawnioskowałem w porozumieniu z matka dziecka o pomoc opieki społecznej i kuratora
Wspólnie podjęliśmy decyzję że syn ma zacząć wracać do domu i zacząć robić coś z ocenami jeśli da jakieś minimum kd siebie zamieszka u mnie(bo z matka nie chce)Dogadaliśmy się w tej kwestii.Teraz syn był u mnie ponad tydzień, wrócił do matki i znów to samo,olewka szkoły niw wraca do domu,nie odbiera telefonu.Matka chce złożyć wniosek o natychmiastowe przeniesienie syna pod moją opiekę.Dodam że kurator ani opieka nie zaczęły jeszcze swojej pracy.Matka chce się przeprowadzić i oddać mi syna pod opiekę.Rozmawialismy o tym że jeśli syn nie da nic od siebie trafi poprostu do ośrodka.Co robić w takiej sytuacji.Isc do mediatora żeby dogadać się z matką żebyśmy trzymali siw wcześniej ustalonej wersji?Ina nke chce słuchać mam zabierać go do siebie i koniec ,a dla mnie to nie rozwiązanie jeśli dałem dziecku ultimatum że musi zacząć coś robić wtedy przeniesiemy go do mojego miejsca zamieszkania.Czy wobec tego matka moz w narzucić mi swoja decyzję?ile trwa taka rozprawa jeśli nie możemy się dogadać w tej sprawie.co robić

Powrót