przekazanie pieniędzy a podatek

• Autor wątku Autor wątku Andri2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Andri2

Użytkownik
Odpowiedzi
63
jak przekazywać pieniądze bezgotówkowo pomiędzy znajomymi aby nie mieć problemów z fiskusem
przykład: jestem ze znajomymi w restauracji, zapłacił za rachunek a znajome mają mi oddać pieniądze....
przykład: posiadam grób rodzinny w mieście rodzinnym w którym pojawiam się co kilka lat, co rocznie przelewam sąsiadowi (dalsza rodzina) pieniądze na kwiaty i znicze na 01/11....
czy takie środki przelewem mogę przekazywać aby otrzymujący nie miał problemów z fikusem

Andri2 napisał:
jak przekazywać pieniądze bezgotówkowo pomiędzy znajomymi aby nie mieć problemów z fiskusem

Nie rozumiem pytania.
Jeśli interesuje Cię omijanie prawa, to nie ten adres... Nie pomagamy takim osobom.
To jest Forum Prawne!

Lewanna napisał:
Nie rozumiem pytania.
Jeśli interesuje Cię omijanie prawa, to nie ten adres... Nie pomagamy takim osobom.
To jest Forum Prawne!

Są 4 osoby w restauracji na koniec jedna z tych osób płaci rachunek np. 300 zł platnosc kartą...
Pozostali chcą oddać tej osobie po 75 zl za ww. Rachunek jak mają tego dokonac bezgotówkowo?

Mieszkam w Gdańsku ale mam grób po babci w Zakopanem nie mogę jeździć co roku na 01 listopada w święto zmarłych więc wysyłam pocztą pieniądze znajomemu aby kupił kwiaty i lampki czy mogę mu przelać pieniądze na te wydatki?

Ostatnia edycja:
Powrót