przekazanie sprawy innemu komornikowi-odmowa

• Autor wątku Autor wątku emma210
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
emma210

emma210

Stały bywalec
Odpowiedzi
1 546
Mam pytanie odnosnie egzekucjii alimentów
Z 1,5 miesiaca temu umorzyłam egzekucje alimentów u swojego komornika(tak mi w kancelarii doradzili poniewaz dłużnik sie zatrudnił w tym miescie gdzie jest zameldowany) i komornik wysłał pismo do komornika w tamtej miejscowosci-tamten komornik niestety odmówił przyjęcia mojej sprawy i sprawa wróciła z powrotem.Czy mój komornik moze teraz tez mi odmowic w zwiazku z tym prowadzenia dalej tej sprawy??Jak to teraz dalej bedzie wygladało-alimenty cały czas pobieram z FA.

się dowiedz lepiej jak to wygląda z FA. ja chcę przenieść egzekucję. podobno jak się tak zrobi (umorzy i da do innego komornika), trzeba to zgłosić do FA i czekać u nowego 2 miesiące na zaświadczenie.

Proszę przeczytać Ustawę UOKSIE w szczególności art. 8 Ustawa jest przyklejona w dziale o komornikach.

czyli nie może jej odmówić przyjęcia sprawy?

No ja zadnego pisma nie dostalam od komornika z tamtej miejscowowsci-ta odmowe przesłali do tej kancelarii w której skladałam wniosek.Musze jutro zadzwonic do swojego komornika i sie wszystkiego dowiedziec-bo teraz nie wiem czy musze jechac do tej swojej kancelarii i ponownie skladac wniosek o egzekucje-dzisiaj z informacjii jaka uzyskałam ze swojej kancelarii to tylko tyle,że bedzie trzeba napisac uchybienie o tamtego postanowienia umarzającego egzekucje.

Powrót