Przekroczenie terminu ubezpieczalni

• Autor wątku Autor wątku Monika757
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Monika757

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witajcie, zglaszalam szkode swojego pijazdu z oc sprawcy 2 maja, dzis mamy 28 maja , a samochód nie został nawet ruszony palcem, caly czas czekają na potwierdzenie okoliczności od sprawcy... Przecież w tym wypadku moge czekac wiecznośc.. Czy moge cos w tym wypadku zrobić? Dodam,ze na miejscu zdarzenia byla policja, sprawca przynal sie policji, dlatego nie rozumiem tez, dlaczego nie wystarczy notatka od policji, a również potwierdzenie od sprawcy..Przecież to na to samo wychodzi, a czas ucieka, termin zaraz mija, potem licząc czas naprawy samochodu, minie masa czasu zanim odzyskam swoj samochód, za który place tak naprawdę caly czas raty leasingu..

Sprawca dostal mandat?

karolla0905 napisał:
Sprawca dostal mandat?

Rozmawiałam z policją w dniu zdarzenia i z tego co mówili, dostał mandat, oprócz tego uciekl z miejsca zderzenia, dlatego sprawe w sądzie również ma mieć założona..

To jak dostał mandat czy uciekł?

Weź pojazd zastępczy. Perspektywa zwiększonych kosztów dla TU jest mocnym argumentem by przyspieszyć likwidację szkody.

Jakie to TU?

ParagrafDO napisał:
To jak dostał mandat czy uciekł?
Uciekl jak spowodował szkodę.. policja znalazla sprawcę, przynal sie do winy , dostał mandat i sprawa w sądzie.

Shocked napisał:
Weź pojazd zastępczy. Perspektywa zwiększonych kosztów dla TU jest mocnym argumentem by przyspieszyć likwidację szkody.

Jakie to TU?

To Allianz, pojazd zastępczy mam.. jest niższej klasy, niz moj samochód , dlatego nie uśmiecha mi się jeszcze tyle czasu jeździć ich samochodem..

Złóż skargę go KNF i RF z wnioskiem o interwencję.

Powrót