Przekształcenie budynku godpodarczego na stolarnie

• Autor wątku Autor wątku martyna1012
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

martyna1012

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Drodzy Forumowicze! Proszę o pomoc, pilne. Mam działkę grunt III klasa, na której znajduje się budynek gospodarczy, który chce zaadoptować na stolarnie. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, jakie procedury wiążą się z przekształceniem tego budynku(czyli zmianą formy użytkowania), ile to trwa i jaki jest tego koszt? I czy w związku z przekształceniem budynku potrzebne jest też przekształcenie gruntu? moja gmina nie posiada planu przestrzennego zagospodarowania. Proszę o informacje i z góry dziękuje!

martyna1012 napisał:
Drodzy Forumowicze! Proszę o pomoc, pilne. Mam działkę grunt III klasa, na której znajduje się budynek gospodarczy, który chce zaadoptować na stolarnie. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, jakie procedury wiążą się z przekształceniem tego budynku(czyli zmianą formy użytkowania), ile to trwa i jaki jest tego koszt? I czy w związku z przekształceniem budynku potrzebne jest też przekształcenie gruntu? moja gmina nie posiada planu przestrzennego zagospodarowania. Proszę o informacje i z góry dziękuje!

Nie ma mpzp wiec musisz wystapic o warunki zabudowy i zagospodarowania terenu. We wniosku opisz o co chodzi i na podstawie decyzji o warunkach zabudowy bedziesz mogl postepowac dalej.

a ile może trwać cała procedura związana z przekształceniem? tzn mniej więcej jakiś przedział czasu od... do....

Powrót