B
Basiasta
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam,
Mam problemik.
Posiadam akt notarialny: WIECZYSTEGO UŻYTKOWANIA I SPRZEDAŻY.
Czytam w nim, że Urząd Miejski we Wrocławiu :
A) Sprzedaje mi lokalo powierzchni.. itd jako przedmiot odrębnej własności wraz z udziałem wynoszącym 5,50% we wspólnych częściach domu wielomieszkaniowego
B) oddaje mi w użytkowanie wieczyste, odpłatnie, ułamkową część terenu opisanegow &1 na lat 99
Jest też zapis:" wymienieni wyżej nabywcy(czyli JA) lokal ten wraz z udziałem we wspólnych częściach budynku KUPUJĄ oraz wyrażają zgodę na oddanie im w użytkowanie ułamkowej części terenu, oświadczają, że nabycie następuje jako panna"
Mam pytanie:
Czy mam mieszkanie własnościowe i mam przekształcić użytkowanie wieczyste gruntu na własność?
Czy mieszkanie też jest tylko w użytkowaniu wieczystym?
Muszę sprzedać mieszkanie i nie wiem na czym stoję.
Proszę o pomoc
Mam problemik.
Posiadam akt notarialny: WIECZYSTEGO UŻYTKOWANIA I SPRZEDAŻY.
Czytam w nim, że Urząd Miejski we Wrocławiu :
A) Sprzedaje mi lokalo powierzchni.. itd jako przedmiot odrębnej własności wraz z udziałem wynoszącym 5,50% we wspólnych częściach domu wielomieszkaniowego
B) oddaje mi w użytkowanie wieczyste, odpłatnie, ułamkową część terenu opisanegow &1 na lat 99
Jest też zapis:" wymienieni wyżej nabywcy(czyli JA) lokal ten wraz z udziałem we wspólnych częściach budynku KUPUJĄ oraz wyrażają zgodę na oddanie im w użytkowanie ułamkowej części terenu, oświadczają, że nabycie następuje jako panna"
Mam pytanie:
Czy mam mieszkanie własnościowe i mam przekształcić użytkowanie wieczyste gruntu na własność?
Czy mieszkanie też jest tylko w użytkowaniu wieczystym?
Muszę sprzedać mieszkanie i nie wiem na czym stoję.
Proszę o pomoc