Przelanie pieniędzy bez mojej zgody na konto obcej osoby?

• Autor wątku Autor wątku raf_34
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

raf_34

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam , spotkała mnie taka rzecz. Wyjechałem ze znajomym do pracy w niemczech przez firme pośredniczącą Hoffman z inglostadt. Po rozpoczęciu pracy panie z tego biura nalegały by założyć konto bankowe, ja miałem problem gdyż okradziono mnie i nie miałem dokumentów, wziąłem ze sobą nieważny paszport więc nie założyłem konta bankowego.Gdy przyszło do wypłacania wynagrodzenia , kolega zaproponował że udostaępni mi swoje konto i to jest naciekawsze, w biurze firmy podpisaliśmy oboje dokument który zezwalał na przelanie wynagrodzenia na jego konto, ja się podpisałem i on też, dokument ten był tylko za miesiąc sierpień.Niestety biuro przelało bez mojej zgody i mimo interwencji dwa dni przed kolejna wypłatą moe wynagrodzenie na jego konto bankowe, koleś jak zobaczył pieniądze zawinął się do polski wraz z moimi pieniędzmi.Nie wiem za bardzo czy iść na policję czy co w tej sytuacji zrobić ? Prosze o podpowiedz z góry dziekuje.

Przeczytaj jeszcze raz ten dokument, który podpisałeś odnośnie przelewania Twojego wynagrodzenia na konto kolegi. Czy rzeczywiście jest tam ograniczenie do wynagrodzenia za miesiąc sierpień? A poza tym napisz tu, czy założyłeś sobie konto bankowe i podałeś je pracodawcy. Jeśli w tym dokumencie było wyraźnie ograniczenie do miesiąca sierpnia i jeśli podałeś im dane Twojego konta bankowego, to mają Ci zapłacić wynagrodzenie, którego Ci nie wypłacili.

Powrót