Przelew i wpłata na wyższe kwoty niż 10-15tysiecy euro

• Autor wątku Autor wątku szef901
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szef901

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam mam pytanie odnośnie wpłat posiadam kredyt i chciałbym sobie go spłacić..w gotówce posiadam znaczną kwotę lecz mam obawy o spłatę kredytu ponieważ wyczytałem ze banki są zobligowane do zgłaszania przelewów powyżej 15tysicy euro kredytu mam trochę więcej jak jest z tymi przelewani jaki okres rozliczeniowy? Np teraz wpłacę sobie 40 tys.zl a za 5 miesięcy 50? Martwi mnie to bo zazwyczaj na koncie miałem debet;) a pieniądze odkladale sobie tzw materacu na samochód ale doszedłem do wniosku żeby wszystko spłacić i kupić pod hipotekę mieszkanie a chce uniknąć jakiś kontroli bo co im powiem ze w skarpecie trzymane? Pozdrawiam i dziękuję za pomoc;)

Nie będziesz potrafił udowodnić legalnego pochodzenia środków ?

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Jedynym dowodem może być ze czasem wybieram pieniądze z konta i nic więcej ewentualnie zarobki dlatego pytam jak to rozegrać by to miało ręce i nogi bo po co się tłumaczyć i mieć nie przyjemności przez oszczędności
;)

Ostatnia edycja:
A skąd masz te oszczędności?
Pokrywają się z umowy o pracę, spadku itp?

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

Z wypłat;)kredytów też umowę o pracę mam 7lat;)głównie pytanie brzmi jak banki widzą czasy rozliczeniowe co ile mogę sobie wpłacić większą sumę by nie musiałem się przed nikim tłumaczyć raz w roku? Częściej o to mi chodzi..pozdrawiam

Jak potrafisz udowodnić legalne pochodzenie środków, masz pokrycie z wypłat i kredytów to nie masz się czego obawiać.

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

Dowodem może być tylko to że zarabiam;) ale wiadomo jak naraz przeleje np 100tysiecy a od roku mam debet to może podpaść a nikt nie chce mieć nie przyjemności

Powrót