Przelew na ***.com

• Autor wątku Autor wątku tonguei
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tonguei

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam, od około roku bawiłem się wirtualnymi pieniędzmi na giełdzie ***. Około dwóch miesięcy temu postanowiłem wpłacić pierwsze prawdziwe pieniądze. Przelałem 200 dolarów, pieniądze były na koncie w ciągu 5 dni roboczych, wszystko w porządku. Około 2 tygodni temu przelałem 2800$ dolarów i tutaj zaczyna się problem. *** w statucie ma napisane iż przelew zostanie uznany w ciągu maksymalnie 5 dni roboczych. Pieniędzy do dziś dnia nie ma. Założyłem ticket z mojej sprawie ale jedyne co udaje mi się wyciągnąć to "pracujemy nad Twoja sprawą". Poszukałem trochę w internecie i znalazłem bardzo dużo osób w podobnej sytuacji co ja, żonglujących miesiącami z obsługą klienta. Czy istnieje jakaś instytucja która mogła by mi pomóc w takiej sytuacji?

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
tonguei napisał:
Czy istnieje jakaś instytucja która mogła by mi pomóc w takiej sytuacji?
Pewnie tak. W ostateczności są sądy. Pytanie - gdzie? Strzelam: Cypr albo Gibraltar, albo Malta.

Dlaczego moderujecie nazwę portalu? Myślę że to istotne żeby sprawdzić gdzie firma ma siedzibę itd. Nie jest to reklama ani jakieś bezpodstawne szkalowanie. Opisałem po prostu sytuację więc nie rozumiem dlaczego nie mogę podać adresu strony.

Ripper - Właśnie sąd to ostateczność. Miałem sytuację z portalem randkowym który chciał zedrzeć ze mnie abonament na następny rok z góry z automatu i po zadzwonieniu do jakiejś instytucji nie pamiętam dokładnie jakiej, następnego dnia odstąpili od żądań.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nazwa nie jest tutaj istotna.
Skoro firma oferuje usługi finansowe, to jest szansa, że jest regulowana przez państwową instytucję nadzorczą, do której możesz kierować ewentualne skargi. Ponownie, pytanie, co to za instytucja i gdzie się znajduje, bo nie przypuszczam, żebyśmy rozmawiali o KNF.

Cypr. Czy mogę załatwiać to przez jakieś Polskie instytucje? Czy muszę pisać do Kraju firmy?

Możesz się skontaktować z KNF. Bywało, że składali zawiadomienia do prokuratury na spółki cypryjskie, ale nie wiem z jakim skutkiem.

Powrót