Przelew

• Autor wątku Autor wątku Plato
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Plato

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Jakiś czas temu rezerwowałam drogą mailową 2 pokoje na terenie Włoch. Mam pytanie, czy jeśli posiadam jako dowód wpłaty potwierdzenie przelewu wydrukowane we własnym polskim banku + mailowe potwierdzenie od strony włoskiej (napisałam: "I have made a bank transfer of 438, 9 euro for a double room with a private bathroom from 12th June to 18th June 2011. Can you send me a confirmation, please?" i otrzymałam odpowiedź: "reservation confirmed
thank you", a w drugim z hoteli: "Its ok we receive your payment
best regard the manager"), czy to wystarczy? Czy jednak na miejscu Włosi mogą robić problemy i uważać, że np. pieniądze nie dotarły? Bardzo proszę o radę.

Nikt Ci problemow raczej robic nie bedzie. Zawsze rezerwuje hotele przez internet i zawsze robie oplaty karta kredytowa i nigdy nikt mi nie robil problemow. Nie martw sie i baw sie dobrze !

Dziękuję Ci bardzo. Ja nie płaciłam kartą kredytową, tylko przelewem bankowym (dewizowe polecenie). Czyli uważasz, że w takim przypadku też nie powinno być problemów? Pozdrawiam serdecznie.

Mysle, ze skoro masz potwierdzenie przelewu to tym bardziej problemow byc nie powinno, Wlochy to cywilizowany kraj chyba (nigdy nie bylam) ale z tego co wiem to raczej nikt z moich znajomych nie mial nigdy zadnych problemow.

Jeszcze raz uprzejmie dziękuję, uspokoiłaś mnie.

Powrót