przemyt papierosów

• Autor wątku Autor wątku marcinjur
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcinjur

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
proszę o pomoc co mam robić
2005r zatrzymała mnie włoska policja i znalazła w samochodzie 280 wagonów papierosów po czym osadzili mnie w więzieniu a po jednym dniu wypuścili
samochód zatrzymali do wyjaśnienia .
auto nie należy do mnie ani papierosy które wiozłem byłem tylko pionkiem
w całej grze.
27.12.2007 przyszło do mnie pismo z prokuratury włoskiej żebym podał adres
adwokata włoskiego a jeżeli nie to zostanie mi przydzielony z urzędu mam czas do 14.01.2008.
za bardzo nie wiem co mam uczynić gdyż nie stać mnie na wynajęcie adwokata włoskiego gdzie porada kosztuje około 500 EURO a co dopiero poprowadzenie sprawy boje się również pojechać na sprawę żeby tam nie zostać na dłuszy czas. Oczywiście kolega kury miał to wziązć wszystki koszty na siebie nie przebywa w kraju i jest nie osiągalny samochód był wart około 80000 tyś zł.
morze ktoś jest w stanie mi pomóc co mam robić i co ewentualnie co mi grozi
z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi dodam tylko tyle że był to pierwszy i ostatni raz i nie polecam szybkich pieniędzy:!:

z tego co mi wiadomo to we włoszech za szlugi dostaje się duże kary pieniężne ale w zawieszeniu jeżeli tobył pierwszy raz ,jeśli więcej cię nie trafią z fają tobędzie ok... to jest na 75% pewne
może ty sie orjętujesz jak to działa w polsce , bo dzisiaj dostałem z urzędu celnego do zapłaty 3000 zł ,jezeli zrezygnuje z dobrowolnego poddania sie karze. i teraz co lepiej zapłacić kase której nie mam,czy lepiej niech robią sprawe pozd.

Powrót