Przeniesienie... pomocy

• Autor wątku Autor wątku nosferatu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
nosferatu

nosferatu

Użytkownik
Odpowiedzi
367
Wczoraj mąż został przeniesiony z Rakowieckiej do ZK Potulice- jak tam dojechać z W-wy??
Jego wychowawczyni z Rakowieckiej wogóle nie chciała ze mną gadać , ani mnie poinstruować...
Dlaczego go wywieźli tak daleko jesli jest z W-wy i czy może starać sie o przeniesieni do W-wy... :?:

wychowawczyni poweidział,że AŚ nie może długo przebywać , a na Białołęce i Służewcu "podobno" nie było miejsc...kit jeden!!!!on stara się o przerwe w każe ze wzgledu na moj stan zdrowia rozmawialam dzis z kuratorem...
ale nie wiem jak tam dojechaac z W-wy...

jak jest z telefonami z Potulic kiedy mogą dzwonić??
i dlaczego z Rakowieckiej nie pozwolili mu zadzwonić , że go przenoszą??
i czy w Potulicach będzie musiał stawać znowu na komisje??

:x od takich pogaduszek jest dział "więziennictwo" a nie prawo karne.... :x

moderatora proszę o przeniesienie tematu...

najpierw trzeba "odróżnić" pogaduszki od pytań :!: :!: :!:

pogaduszki czyli dialog , a dialog to wymiana informacji...czyli m.in. zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi...

ps. wypadałoby zapoznac się z Regulaminem Forum...

[cytat="nosferatu":1eoql9y1]wychowawczyni poweidział,że AŚ nie może długo przebywać , a na Białołęce i Służewcu "podobno" nie było miejsc...kit jeden!!!! [/cytat:1eoql9y1]

To nie jest kit, tylko szczera prawda.
Przede wszystkim proszę pamiętać, iż Rakowiecka, Służewiec i połowa Białołęki to są Areszty Śledcze , a więc miejsca przede wszystkim dla tymczasowo aresztowanych, a nie skazanych.

Po pierwsze - jak zapewnie Pani wie, skazanych oznacza się podgrupami, i nie w każdej jednostce penitencjarnej są akurat wolne miejsca, dla osadzonego z określoną grupą.

Po drugie - oddziały dla skazanych w Aresztach też nie są z gumy, a każdy Areszt musi mieć kilkanaście miejsc "zapasu" dla skazanych którzy się zgłoszą akurat do tego Aresztu, oraz tych których dowiezie Policja.

Po trzecie - przeniesienie skazanego do Zakładu Karnego w Potulicach jest jak najbardziej zgodne z obowiązującą w Warszawie rejonizacją.

ok dzięki tylko troche daleko myślałąm,że bliżej w np Łodzi

jak jest z widzeniami czy moge do niego jechac czy dopiero po komisji będxzie można go zobaczyć :?: :?: :?: :?: nie chciałabym jechać na darmo taki kawał..... :help:

ja Ci poradze tak zadzwon tam do z.k i dowiesz sie wszystkiego szkoda Twoich nerwow kochana trzymaj sie :ok:

dzwoniłam do nich ,ale powiedzieli mi ,że przez telefon nie udzielą mi informacji ponieważ nie wiadomo czy ja to ja...
w piątek wysłałąm list priorytetem i karte telefoniczn ą, ale nie wiem kiedy go dostanie......
chce jechać w tą sobote tylko nie wiem czy jest sens ,a jak mnie nie wpuszczą :( :( :( :?: :?: :?: :?: :?:
po operacji taka wycieczka to duże obciążenie......

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót