Przeniesienie się do innej szkoły bez zgody rodzica.

• Autor wątku Autor wątku Nataliaba
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Nataliaba

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Hej. Mam prawie 18 lat.
Opowiem w wielkim skrócie :
Chodzę do najlepsZego liceum w mieście,i nie radzę sobie z nauką. W tamtym roku przeszłam na warunku,bo miałam poprawki z matmy i nie dałam rady. Nie to, ze nie chce mi się uczyć, ale po prostu wydaje mi się ze nie mam do tego predyspozycji, bo się staram Ale nie zawsze wychodzi. Od tego półrocza, pani z Matmy postawiła mi warunek : jeśli przeniose się do innej szkoły, postawi mi dwa na koniec półrocza. Jeśli nie ,to nie ( pomijam, ze miałam pozytywne oceny ) po długich rozmowach z mamą , nie zgadzała się na przeniesienie ,a ja nie mogłam znieść świadomości ze po prostu nie zdalabym w tym roku znowu z matematyki. Wybrałam szkołę dużo bliżej domu (mieszkam na wsi ) i bez wiedzy mamy przenioslam się sama. Napisałam podanie,zanioslam do sekretariatu , wydali mi papiery ( a widzieli że wszystkie podpisy są po prostu podrobione, bo panie sekretarki mi po prostu zwróciły uwagę ).
W nowej szkole z początku Nie chcieli mnie przyjąć ( zachowanie nieodpowiednie bo dużo opuszczalam z powodu śmierci ojca ) ale przyjęli . Wszystko się udało, dziś mama się dowiedziała,i stwierdziła że zgłosi to do kuratorium ze podrobilam jej podpis itp itd.. Jaka jest szansa na to, ze 'cofna ' mnie powrotem do starej szkoły?

Powrót