Przeniesienie zadań z uz na uop

• Autor wątku Autor wątku anus_z
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anus_z

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Dzień dobry, Jestem zatrudniona na podstawie umowy o pracę oraz umowę zlecenie.Umowa zlecenie na poczet rozliczania inwentaryzacji w systemie (1 sobota w miesiacu).W poniedziałek otrzymałam informację że rozliczenie inwentaryzacji będzie odbywało się jak dotychczas ale bez umowy zlecenia (dzień wolny; nadgodziny płatne+50%). Mam w tym tygodniu otrzymać zmianę zadań na stanowisku pracy (dodanie zapisu odnośnie prac zleconych przez kierownika na rozliczenie inwentaryzacji). Sytuacja jest dla mnie niekorzystne. Czy istnieje jakaś opcja z której w takim przypadku mogę skorzystać?

Praca w godzinach nadliczbowych nie może być z góry zaplanowana. Pracodawca nie może zakładać, że nie wyrobisz się z wykonaniem obowiązków w ramach Twojego etatu. Czy regulamin pracy, informacja o warunkach zatrudnienia bądź umowa o pracę określa jaki dni są dla Ciebie dniami pracy? Czy pracujesz w oparciu o zmienne harmonogramy (grafiki) czy stałe godziny?

Nie kojarzę zapisów odnośnie dni pracy. Jednak dotychczas praca od pon do piątku w stałych godzinach. 8godz na inwentaryzacje to za mało, więc tym samym nadgodzin nie uniknę.

Powrót