Przepisanie własności.

• Autor wątku Autor wątku Agary
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Agary

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
Po zmarłm tacie pozostało mieszkanie lokatorsko-własnościowe. Przeprowadziliśmy postępowanie spadkowe w wynku którego mama, ja, siostra i brat staliśmy się wspówłaścicielami tego mieszkania. Sprawy podatkowe zostały uregulowane. Teraz mama chce żeby u notariusza przepisać na nią mieszkanie. I tu nasuwa mi się pytanie jakie będą korzyści i konsekwencje tego. Dodam, że w mieszkaniu tym mieszka tylko mama.

Pozdrwaiam.[/img]

konsekwencje będą takie że jeśli zrzekniecie sie swoich praw do mieszkania na mamę, to ona stanie się jedynym właścicielem i będzie mogła zadysponować komu mieszkanie ma przypaść po jej śmierci,spisując testament.może je też sprzedać bez waszej zgody, wtedy.

Dzięki, to było jasne. Nie rozumiem tylko dlaczego mama się tak upiera tłumacząc nam, że niby tak będzie dla nas lepiej po jej śmierci. Konkretów nie chce podać. Albo nam wciska jakiś kit, albo coś w tym jest. W związku z tym czy ktoś mi może odpowiedzieć czy faktycznie tak będzie dla nas lepiej w przyszłości czy nie ma to żadnego znaczenia?

Powrót