Przepustka a polroczny wyrok

• Autor wątku Autor wątku olekolek1979
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
O

olekolek1979

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Prosze o rade czy majac wyrok pol roku mozna sie starac o przepustke.Moj maz pol kary juz ma za soba .Jest w grupie p2 pracuje na wolnosci.Mielismy juz jedno widzenie nagrodowe bezdozorowe ale nie wiem czy mozna sie starac o bezdozorowe poza zakladem .Bo o innej przepustce to nawet chyba nie mamy co marzyc.Wiem ze macie doswiadczenie prosze o pomoc.

Skazany teoretycznie nabywa uprawnień do przepustek po odbyciu 1/4 kary. Aby dostać prepustkę wychowawca musi postawić go na komisję która mu otworzy grupę przepustkową. Najlepiej iść z prośbą do wychowawcy lub zadzwonić do niego i spytać go jak widzi sprawę z przepustkami- może być też taka sytuacja, że wychowawca uzna, że za chwilę mąż itak pujdzie do domu więc po co mu przepustki...

Dzieki Marta 222 czyli mam przez to rozumiec ze teoretycznie szansa istnieje?Mam jeszcze jedno pytanko odnosnie tej sprawy kto powinien pierwszy pytac wychowawce ja czy skazany ,ma to jakies znaczenie?

Fajnie ze mozna na was liczyc .Teoretycznie wiec jest szansa i nadzieja tylko jak to wyglada w praktyce.Cos czuje ze na przepustke z takim wyrokiem ciezko liczyc zalezy to od wychowawcy czy od regulaminu wewnetrznego danego zakladu?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót