Przepustka losowa a sprawy urzedowe?

• Autor wątku Autor wątku bl1tz1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
B

bl1tz1

Użytkownik
Odpowiedzi
64
maz odsiaduje wyrok poltora roku, ale ma jeszcze jedna sprawe. Miał przez dwa miesiace zastosowany areszt ale nie przedluzono mu go, ja chce sprzedac mieszkanie i wziasc kredyt w banku ale do tego jest potrzeby maz poniewaz mieszkanie jest na niego i w banku panie wymagaja zgody ale osobistej. czy jest szansa na przepustke losowa w takiej sytuacji? opinie u wychowawcy ma bardzo dobra a podgrupe P1.

Chba będzie ciżko ale niech pisze moze się uda :ok:

A ja mam inny pomysł, może to jest jakaś podpowiedź: pewnie łatwiej jest zdobyć pełnomocnictwa od męża na zawarcie umowy itp. W tym celu (zdaje się) powinien udać się do ZK notariusz (oczywiście należy mu za to zapłacić) i na miejscu takie pismo sporządzić. Więc może rozeznaj temat od tej strony i staraj się o zgodę na wizytę notariusza w ZK?
Sądzę, że na podane przez Ciebie powody może nie dostać przepustki (pewnie stwierdzą, że sprzedaż mieszkania może poczekać, zwłaszcza, że ma p1).

nie rozumie tych grup np P1 co one oznaczja i jaki wplyw maja na przepustki itd. ???

P1- zakład zamknięty
P2- zakład półotwarty
P3- zakład otwarty

Co do reszty, poczytaj KKW od Art. 90
Pozdrawiam :)

no mają duży wpływ, z P1 zapomnij o przepustce( zakład zamknięty) , z P2 całkiem możliwa( zakład półotwarty) ,z P3( zakład otwarty) masz PRAWIE jak w banku

NA TYM polegają podgrupy w pudle

ale to tez niedokonca od tego zalezy niestety , wystarczy ze niesodoba sie twój mąż wychowawcy lub dyrektorowi i niema przepuchy , takie są realia , tam wewnątrz jest inny świat i rządi sie swoimi prawami na które ludzie z wolnosci mają znikomy wpływ lub nawet żaden , niestety tak to tam wygląda , więc wszystko zalezy od pudła w którym twój siedzi , oraz za co siedzi jak sie sprawuje , jaki jest dyrektor , jaki wychowek ( wychowawca ) itd. itp

może na P1 dostał by taką przepustkę chociaż na kilka godzin ale jak sama piszesz jeszcze jedną sprawę ma w toku i nikt nie wypuści go na wolność.my też staraliśmy się o przepustkę losową ale P.miał sprawę o wyrok łączny i dostał ją dopiero po tej sprawie jak do ZK przyszło postanowienie.

wydaje mi się że poprostu w ZK nie wiedzą jakie osadzony ma sprawy w toku,przecież mogą być to sprawy o poważne przestępstwa i przepustka mogłaby być szansą do ucieczki.nie wiem może się myle ale ja tak to sobie tłumaczyłam jak P.mi powiedział że o losówkę będzie mógł się starać dopiero po sprawie.

jaki mieć najlepszy pretekst do przepustki losowej :what: na swięta Bożego Narodzenia :) i czy w ogóle można ja mieć jak nie ma 1/4 odsiedzianej

Można ją dostać ale trzeba mieć jakiś powód...chrzest,ślub kogoś z rodziny itp.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót